• Keserű szájíz mandulaműtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr Úr/Nő! Olyan problémám van, hogy állandóan keserű szájízt érzek a számban és egyre jobban és egyre elviselhetetlenebb. Főleg reggel amikor felkelek, aztán ugye eszek, fogat mosok..enyhül, de aztán nap végére megint szörnyű..Én úgy véltem a mandulaműtétem után kezdődött (2011.11.22), de a fül orr gégészem szerint már el kellett volna múlnia rég ha amiatt lenne. Másik lehetőségnek a háziorvos a gyulladáscsökkentőt okolta, ezért írta fel a gyomornedv ellenálló kapszulát. Nem lett jobb. Közben a reumatológusom leállította a gyulladáscsökkentő tablettát egy hete. A fogaim nagyjából rendben vannak, bár még nem voltam fogorvosnál. (de tervezem..)A háziorvos szerint sem látható komoly probléma a fogaimnál. Mi okozhatja? Ez egyszerűen iszonyú kellemetlen.. Megesik, hogy néha szúr, fáj a gyomrom, de eléggé gyorsan eszek és sokat így gondolom ezért. Sokszor fel is puffadok e miatt. De ez már másfél éve legalább így megy. Az egyetlen jelenlegi "betegségem" az, hogy folyik az orrom.. Milyen vizsgálatokra kéne ezzel elmennem? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező! A fogorvosi vizsgálat indokolt. Emellett a rendszertelen és helytelen táplálkozás, mozgásszegény életmód okozta tüneteket gyógyszerekkel nem lehet elmulasztani. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségű. Vezessen étkezési naplót és csökkentse az egyszerű szénhidrát fogyasztását. Kerülje a szénsavas italokat, fűszeres ételeket, péksüteményeket. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Minden nap mozogjon legalább fél órát.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 02., 09:32; Megválaszolva: 2012. február 05., 10:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: