• Refluxra szedett gyógyszer melllett torokban égő érzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot Tisztelt Válaszadó! 28 éves nő vagyok több mint egy éve születem. Tavaly decemberben epekőműtétem volt. 4 hónapja gasztrón refluxot állapítottak meg nálam. (tükrözés nem volt, gondolom az epeműtét miatt, ugyanis ercp-n akkor voltam). Szóval a refluxra Gelbrát írtak nekem, amit napi egyesével szedek. Az utóbbi napokban azonban érzem a torkomban az a sütő érzést, sav nem jön fel. Az lenne a kérdésem, hogy gyógyszer mellett hogy lehetséges ez? Próbáljak lúgosítani, vagy esetleg kevés a gyógyszer adag? Mit tanácsol? Az orvoshoz egyelőre nem tudok menni, mert a kislányommal vagyok itthon, és félek egy esetleges tükrözéstől. Ön szerint lehet valami komolyabb, vagy okozhatja stressz, így hogy gyógyszert szedek? Gyógyszer mellett is károsodhat a nyelőcső? Válaszát előre is nagyon köszönöm Ági

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Megfelelő dózisban szedett savcsökkentő mellett kevésbé valószínű, hogy nyelőcsövön kívüli sav eredetű panasz jelentkezne. A torok égése véleményem szerint inkább helyi gyulladás eredménye lehet. Véleményem szerint torokfertőtlenítő tabletta, illetve gyógyteák segíthetnek panaszán.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 01., 20:31; Megválaszolva: 2012. február 02., 20:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: