• Reflux gyanús, de nem érzem annak...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg, Egy jó másfél vagy két hónapja törnek rám köhögőgörcsök, főleg este, de ezek mellett gyakran fáj a torkom, és van amikor reggel rekedtséggel kelek, ami pár korty folyadék után elmúlik. A háziorvosom először antibiotikum kúrát írt fel, ez ment egy jó két hétig, majd kaptam savlekötőt, amit Pantoprazol Sandoznak hívnak, mivel nem múlt a köhögésem, sőt rosszabb lett visszamentem, a háziorvosom szabadságon volt, helyettesítő köhögőgyógyszert írt fel, és görcsoldót/gyulladáscsökkentőt írt fel (neve nem ugrik be, piros fehér a doboza), majd 1 héttel később vissza mert maradt a köhögés, visszatért a háziorvosom, újabb antibiotikum +3. tüdőröntgen, bordaközi izomfájdalom miatt ez mozdulatkor jön elő. Elmentem végül (itt már kevesebbet köhögtem) egy fül orr gégészhez aki megállapította, hogy reflux gyanúja felmerül, alábbi megjegyzés: Orrban kóros nem látható.Vaskosabb, irritált garatnyh. Irritált gégenyh, finoman erezett hsz.-k. Rabeman 20Mg gyógyszert kaptam, és Lugosító teát iszom, éjjel nem étkezem, mivel egy rossz szokás miatt, éjjelente mindig megtömtem magamat. Régebben pánikbeteg voltam, ebből kigyógyultam, járok pszichológushoz, és reggel fél Xanax, és fél Rivotril, nem élek stresszes életet, de egy szakítás miatt ami másfél éve történt mai napig nem teljesen álltam fel a padlóról, ami okoz kis depressziót. Valamint Tinnitus miatt, amit rengeteg vizsgálat MRI,CT, és reggelig sorolhatnám... nem találtak semmi, Nootropilt iszom reggel. Nem köhögök fel savat, nem böfögök, nem fáj a gyomrom, néha érzem picit, de nem szúr nem fáj, nem hányok, nem jön fel semmi, néha felköhögök váladékot, de nem véres, és nem is savas, inkább slejm szerű, az orrom folyik. Nem tudom, hogy kitudok e ebből lábalni, és ha igen hogyan? A neten egyre szörnyűbb dolgokat olvasok a Refluxról, műtét, vérzés stb. Ezek miatt elkezdtem félni, mit tehetek? Két orvos közül egy sem küldött el tükrözésre, ennek mi lehet az oka? Úgy olvasom, hogy elég fontos szerepe van. Köszönöm

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        A gyomortükrözés megerősítheti a reflux lehetőségét, de a negatív eredmény sem zárná ki teljesen. Nyelőcsövön kívüli reflux-eredetű panasz esetén 3 hónapig tartó, dupla dózisú savcsökkentő kezelés indokolt (Rabemanból 2x20mg). Ha ezalatt megszűnik a panasz, akkor tényleg a reflux állhat a háttérben, ha nem változik, tovább kell keresni az okokat.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 20., 01:17; Megválaszolva: 2011. december 22., 08:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés