• BARRETT NYELŐCSŐ

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        20 éve (terhességem idején) kialakult, de akkor még nem diagnosztizált reflux betegségem van, melyre időszakosan kaptam gyógyszert, de csak ez év augusztusában utaltak gyomortükrözésre, amikor is mintát vettek a nyelőcső alsó szakaszából - kimutatták a Barrett nyelőcsövet (2cm-x 1cm) Gelbra 20 mg PPI-t szedek (napi 2x1). Novemberben a gyomortükrözésen az orvosom makroszkóposan, szabad szemmel nem vett észre Barrett nyelőcsövet, viszont a szövetminta kimutatta. KÉRDÉSEM: GELBRA 20 mg PPI szedése mellett lehetséges-e, hogy néha elmúlik, esetenként visszatér a Barrett nyelőcső? Hol végeznek hazánkban antireflux műtétet? TB-re végzik-e, ugyanis én magánorvosnál voltam gyomortükrözésen, de magánrendelőben már nem tudnék kifizetni 250 e Ft-ot a műtétre. Én Borsod megyében lakom, tehát legyenek szívesek megírni, hogy a lakóhelyemhez legközelebb hol végeznek ilyen műtétet. (rekeszizomsérvem is van)

        Dr. Plósz János válasza a barett témában

        A Barrett nyelőcső megszűnhet, de stagnálhat illetve a kiterjedése változhat. Az első vizsgálat során még valószínűleg felmaródások tarkították a képet, ezek gyógyulhattak meg a kontrollvizsgálat idejére. Antireflux-műtétet számos állami intézményben végeznek, előtte részletes kivizsgálás szükséges. Véleményem szerint Miskolcon is elérhető kell hogy legyen a műtéti megoldás (általában a rekeszsérv korrekciójával együtt).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 02., 20:17; Megválaszolva: 2011. december 05., 16:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: