• Reflux okozhatja a torokszorító érzetet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! A problémám kb. 2 hónapja áll fenn .Folyamatosan torokszorító érzetem van ,amit olykor egészen végig a nyelőcsöben is érzek. A háziorvosom szerint pszichés dolgok miatt alakult ki és nyugtatót írt fel. Mivel nem múlt el, ezért elmentem fül orr gégészetre is, de ott nem láttak semmi elváltozást. A gyomrom nem fáj, de előfordul hogy teltnek érzem és sokszor kell böfögnöm. Szedtem Controloc tablettát, de attól sem lett jobb a helyzet. Ön szerint mi okozhatja ezt a kellemetlen érzést? Javasolja esetleg az ultrahangos vizsgálatot, hátha abból többet lehetne látni? Válaszát nagyon köszönöm! S.D.

        Dr. Boros Miklós válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező! A nyelőcső eltérését teljes biztonsággal a nyelőcsőtükrözés zárja ki. Az első lépés, hogy étkezésében csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát. Kerülje a szénsavas italokat, alkohol- és dohányzási tilalom. A leírt tünet valóban stressz okozta tünetnek tűnik, de a szervi okot érdemes kizárni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 20., 17:35; Megválaszolva: 2011. november 22., 18:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés