• Szexológiai kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! Kisfiam születése óta feleségem nem kívánja a szexet. Sokat beszélgettünk már erről, nem elhidegülésről van szó, hanem azt mondja, undorodik a saját testétől. Én hiába próbálom meggyőzni róla, hogy nincs miért aggódnia, úgy tűnik, csak erőlteti a dolgot. Láthatóan lelkiismeret furdalása van, mert gyakran mondogatja, mennyire szeret. Múltkor mondtam neki, hogy pszichológushoz kellene fordulni, de azt válaszolta, hogy az olyan ciki, majd Ő megoldja magában a dolgot. Mit lehet tenni ilyenkor?

        Kovács Piroska válasza a szex témában

        Tisztelt Uram, Szülés után gyakran előfordul különböző probléma a nőknél, mint pl. a depresszió, aminek része lehet a szexuális aktivitás csökkenése, ami egészen a vágy teljes megszűnéséig terjedhet a skálán. De önálló problémaként is megjelenhet. Leveléből mindenesetre az látszik, hogy testképzavarral biztosan párosul. Nem ír arról, hogy mióta tart ez az állapot. Azonban könnyebb lenne az elején orvosolni, mint egy fixált állapotot kezelni. Az is kitűnik, hogy bár szeretné, de egyedül mégsem tudja megoldani ezt a párja, hiszen akkor nem írta volna ezt az aggódó levelet most Ön. Tehát azt javaslom, hogy ne halogassa, hanem forduljon szakemberhez. Bármi, ami emberi az az orvosnál/pszichológusnál nem lehet "ciki". Ráadásul sokszor kiderül, hogy a tünet nem is maga a probléma, hanem valami más lapul meg a mélyben.... Ha kész szembenézni és akar változtatni, akkor ne halogassa, hanem tegye meg a kezdő lépést és jelentkezzen be egy szakemberhez. Üdvözlettel: Kovács Piroska


        Kérdés: 2011. október 03., 16:07; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!