• Hogyan tovább?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet tovább élni végletes lelki fájdalmakkal? Amiben szenvedek nagyon emlékeztet a borderline-ra. Lehet, hogy sok embernek egyáltalán nem tesz jót, ha kategorizálják valamilyen személyiségzavar csoportba, nekem azonban szükségem van rá, mindössze azért, mert így nem érzem magam annyira egyedül. Nekem az alapproblémámat az jelenti, hogy meghalt a lelkem, és ez a személyiség felmorzsolódását és megszűnését jelenti. Nem érzem a személyiségemet. Egyáltalán nem. Eddig még éreztem valamit, de már semmit. Nekem ez az alapvető élményem, és emiatt nem élek, csak vegetálok, és ami szintén elég borzasztó, hogy például az elmúlt két éve szinte teljesen kiesett. Az élményt képtelen vagyok feldolgozni. Az elmúlt két évben semmire sem emlékszem, ami azt illeti, persze, hogy tényszerűen le tudnám írni, hogy mit és hogyan csináltam, mert jó a memóriám, de egészen olyan, mintha nem léteztem volna. Az elmúlt két évem a legváltozatosabb kínok közt telt el, és semmi sincs, amire igazából emlékezni szeretnék. A kérdésem arra vonatkozik tehát, hogy lehet valahogy házilag segíteni ezen a dolgon? Orvoshoz nem akarok menni, mert úgyis valamit találni fog. Főleg az volt érdekes élmény, hogy rájöttem, hogy mutatom gyerekkorom óta a pszichotikus regresszió egy formáját, bár arról itt az interneten olvastam, ahogyan mindenről. Ez nem túl megbízható. Engem viszont fájdalomenyhítéssel kecsegtet a dolog, hogy találtam valakiket, akik hasonló módon szenvednek mint én. Azt hittem, hogy bipolárisos vagyok, de igazából kilógott a lóláb, és aztán már a neurózisra gyanakodtam, de az az érzésem, hogy én már a neurózison túl vagyok. Meg a másik kérdésem, jöhet még rosszabb? Igaz az, hogy lehet, hogy 35-40 éves koromra elmúlik? Köszönöm szíves válaszát.

        Dr. Veress Dóra válasza a személyiségzavar témában

        Kedves Kérdező! Látom, nagyon olvasott a témában, de én mégis azt javaslom, hogy keresse fel a pszichitáriai szakrendelést, mert hasonló tünetekkel járhat nagyon sok pszichiátriai kórkép, a hangulatzavartól a személyiségzavarig. Néhány pszichológiai teszt elvégzése után lehet megmondani, hogy merre kell keresni a megoldást. Lehet, hogy gyógyszerekkel jól kezelhető az állapota, de az is lehet, hogy a pszichoterápia lesz a gyógymód. Ha nem csinál semmit, akkor biztosan nem lesz jobb, és magától nem fog elmúlni. Lehet, hogy átmenetileg jobb lesz, de végleg megszűnni biztos nem fog. A házi kezelést addig nem javaslom, amíg nem teljesen világos, hogy mit is kell kezelni!


        Kérdés: 2011. szeptember 30., 19:56; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!