• Kisgyermek pánik

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! Kislányom a hónapban töltötte a 4. évét. Sajnos a mai napig is, többször bepisil. Ez csak nappal történik, éjszakára kb 4-5 hónapos korától még pelusra sem volt szükség. Voltunk kivizsgáláson, ahol semmilyen szervi elváltozást nem találtak, de kapott 2x1/2 Ditropan tablettát, amit a sok mellékhatás (amit a nephrologus ki is emelt) nem merem neki adni. Mitől lehet ez? szüksége van pszichológusra? a nevelési tanácsadó azonnal elutasít, a kora és a nem éjszakai bepisilése miatt... A másik problémánk, hogy csak és kizárólag egyféleképpen tud -akar - elaludni, ha simogathatja a mellem. Nekem ez már nagyon kellemetlen, mert elég zavaró hogy kifejezetten a mellbimbóm és környékét simogatná. Ha nem engedem, akkor hisztis lesz, illetve szó szerint megsértődik és nagyon nehezen, sokára alszik el. Éjszaka többször is csikorgatja a fogát, és minden hajnalban felébred és csak a mi ágyunkban alszik vissza, természetesen simogatás közepette. Mi szeretnénk mindkét problémát megszüntetni, mert ez már befolyásolja mindnyájunk életét. A kislányom egyébként 20 hónapig szopott, amikor a munkám miatt kellett őt elválasztani, és van egy 8 éves nővére is. Napközben kiegyensúlyott, nagyon mozgékony, cserfes kislány...de az esték, és tiszta bugyi megőrzése már egy kínszenvedés. Tud javasolni megoldást? vagy egyszerűen csak ki fogja nőni? köszönettel

        Dr. Varga Tamás válasza a alvászavar, fogcsikorgatás, bepisilés témában

        Tisztelt Kérdező! A bepisilés bármennyire is kellemetlen 5 éves korig nem tekinthető kórosnak, kicsit lehet még vele várni... Az elalvás körüli ritust meg kellene próbálni valamivel helyettesíteni. Előfordulhat, hogy csak úgy oldódik meg, ha határozottabban nem engedi meg. Lehet, hogy durcizáshoz vezet, de a kitartás meg szokta oldani az ilyen jellegű problémákat. Persze az együttlét, összebújás maradjon, legalábbis átmenetileg. Amennyiben nem haladnak valamelyik dologban gyermekpszichológus segítségét bizony kérhetik, ha a Nev. Tan. elutasító a területileg illetékes gyermekpszichiátriai rendelésen biztosan dolgoznak pszichológusok.


        Kérdés: 2011. szeptember 22., 21:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 09:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: