Kihez forduljak

Tud-e Budapesten olyan pszichoterapeutát ajánlani, aki jártas a családi terrorban felnőtt emberek kezelésében. Egy ideig jártam egy pszichológushoz, de nem igazán értem el változást. Most szeretnék mást keresni, de nem tudom hogyan találjak olyat, aki hatékony lenne. A honlapokon a legtöbben ugyanazokat a problémákat tüntetik fel, amikkel fordulni lehet hozzájuk, nehéz eldönteni, hogy ki milyen szakember. Tudom, hogy mindenkinek más jó, de mégis szükségem lenne valamilyen támpontra.

Kovács Piroska válasza pszichoterapeuta témában

Kedvesem,

A korai traumából eredeztethető különböző problémák, melyeket mint elhagyatottság, csökkentértékűség, érzelemmegvonás, kudarcra ítéltség, alárendelődés, érzelmi gátoltság vagy éppen robbanékonyság, negatívisztikus-pesszimista hozzáállás stb.élhet meg a kliens a kognitív terápia egy speciális szegmensével az un. sématerápiával lehet leghatásosabban megközelíteni és gyógyítani. Ez egy integratív terápiás módszer, ahol a kognitív, a viselkedéses és az érzelmi elemek átdolgozásán van a hangsúly, hogy képes legyen a kliens a hosszú idő óta (sokszor egész életen át tartó) maladaptív viselkedését megtörni és adaptív irányba megváltoztatni és azt tartósítani, rögzíteni.

Én eszerint dolgozom, erre tudok garanciát vállalni, amihez természetesen kell a kliens aktív közreműködése: az otthoni házi feladatok elvégzésével, amelyek az órai munka folytatásai. Amennyiben érdekli Önt, úgy a 0630/9123923-as telefonszámon bejelentkezhet, vagy a leírtak alapján továbbérdeklődhet a kollégáknál.

Kérdés: 2011. július 27., 22:39 ;Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 14:40
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás
Testre kiható pszichés panaszok