• Ez mitől lehet és mi a megoldás rá?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot! Régóta érzem, hogy máshogy gondolkozom mint mások, sokkal elvontabban látom a világot mint ők. Az utóbbi 1 hónapban folyamatosan egy hosszú fekete hajú nővel álmodom. Egyik ismerősöm se hasonlít rá. Mostanában olyan mintha nem tudnám irányítani a gondolkozásaimat. Állandóan olyan dolgokon jár az eszem amire gondolni se akarok. Néha annyira erősek , hogy éjjelente nem tudok ettől aludni mert egyszerűen nem hagynak aludni.Hozzáteszem, hogy ezekben a "gondolataimban" nem szerepel egy szerettem se.Ha a "baráti körömbe" olyan ember jön akit nem ismerek alig tudok megszólalni rettenetesen szorongok, félek hogy megszólnak. Ha bárki nevet az utcán vagy ha a barátaim nevetnek és nem tudom min, egyből magamra veszem, hogy biztos megint rajtam nevetnek, vagy éppen kibeszélnek.Mostanában gyanakvóbb is lettem és bizalmatlanabb is, pedig erre nem lenne okom!! Néha még a beszéd is nehezemre esik , más emberekkel csak nagyon ritkán tudok beszélgetésbe kezdeni.Kérem ha tud segítsen, hogy mi lehet velem a baj! előre is köszönöm!!

        Dr. Veress Dóra válasza a pranoia,, szociális szorongás témában

        Kedves Kérdező! Én itt két problémát látok kibontakozni. Az egyik egy szociális fóbiaszerű állapot, amikor is idegen ember társaságában, bizonyos szociális helyzetekben gátlásosan viselkedik. Ennek elsősprban pszichoterápia a megoldása. A második probléma egy kicsit több ennél, mégpedig a gyanakvás, bizalmatlanság, paranoiditás. Mivel vizsgálat nélkül nem lehet kideríteni, hogy az ilyen jellegű gondolatai átlépik-e a normális mértéket, így javaslom,o hogy látogasson el a pszichiátriai ambulanciára, és vizsgáltassa meg magát. A vizsgálat egy beszélgetésből áll, illetve szükség esetén pszichológiai tesztekből.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 25., 22:35; Megválaszolva: 2011. július 28., 21:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés