• Pszichológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        21 éves lány vagyok, és nem tudom mit kéne tennem..szerintem elég komolyak a problémáim..másfél éve tart a kapcsolatom, a távolság 200km volt, de én 1év után felköltöztem hozzá..nehezen viselem az egyedüllétet, hogy senkit nem ismerek..mivel munkám sem volt fél évig ezért egyszer csak pánikroham jelentkezett nálam, de csak egy fájdalomcsillapítót kaptam, mivel olyan fejfájás jelentkezett akkor ami napokig nem múlt el..azóta többször éreztem hasonló nyomást a fejemben..főleg stresszhelyzetekben, de egyszerűen nem tudom kikapcsolni az agyamat..a másik problémám a féltékenység, mivel úgy érzem h nagyon kiszolgáltatott helyzetben vagyok a barátomnál, folyton attól rettegek h majd egyszer átver megcsal, felesleges hisztiket rendezek, kitöréseim vannak..és mindez alaptalanul..úgy érzem nem normális ami velem történik..nem tudom mit tehetnék, úgy érzem magam mint aki megőrült.. űüdvözlettel

        Dr. Veress Dóra válasza a féltékenyéség témában

        Kedves Kérdező! Mielőtt bármit tenne, érdemes lenne a fejfájását kivizsgáltatni. Egyáltalán nem biztos, hogy pánikrohamról van szó, lehet más oka is a fájdalomnak. Nem írja, hogy a munkába állása után csökkent-e a féltékenysége? Csak gyanakszik, vagy követi is a barátját, ellenőrzi a telefonját, levelezését? Ha esetleg ezek is fennállnak, akkor mindenképp forduljon orvoshoz. Ha nem korlátozza az életét jelentősen a féltékenység, akkor próbálja elterelni a gondolatait a féltékenységről és erősítse magában a gondolatot, hogy a párja szereti Önt és nem adott okot a megcsalásra. Ezek mellett próbálja megteremteni a saját egzisztenciáját, növelje az önbizalmát, keressen barátokat. A kiszolgáltatottság megszünése jelentősen javíthat a féltékenységén.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 27., 21:03; Megválaszolva: 2011. június 28., 22:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: