Nem tudom

azt szereteném megkérdezni hogy milyen betegség lehet esetleg ha valaki egy történetet valósnak ítél és mintha ő is átélte volna, miközben nem törtémt meg, mert a nagymamám elmondott egy történetet és nem tudom hogy elhiggyem vagy ne de ha jobban átgondoljuk nem igaz és ő ezt igaznak véli.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza emlékezetzavar témában

Kedves Kérdező!

Ilyen esetekben sok lehetséges magyarázat szóba jöhet. A legegyszerűbb, hogy megtörtént a dolog, bármilyen hihetetlen is. Ha ez semmiképp nem jön szóba, akkor lehet, hogy a nagymamája álmodta ezt a dolgot és erre az álomképre gondol utólag vissza, mint valóságban megtörtént eseményre. Előfordulhat az is, hogy az elmesélt történet egy téveseszme, ami annyit jelent, hogy az agy egy gondolatot kezd egyre valóságosabbnak tekinteni, miközben az sosem történt meg. Iilyenek lehetnek a megfigyeltetéses, megcsalatásos, meglopatásos gondolatok.

Mivel nem írta részletesebben, hogy milyen jellegű történetről van szó, így a fentebb leírtak csak lehetőségek. Ha aggasztja Önöket a nagymama története, vagy egyre gyakrabban tér vissza rá és egyre nagyobb átéléssel beszél róla, akkor mindenképp forduljanak orvoshoz!

Kérdés: 2011. április 20., 21:16; Megválaszolva: 2011. április 23., 22:23
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Személyiségzavar? Disszociatív...
A barátommal 15 hónapja vagyunk együtt (aug. 30-án 16 hónap) . Április 30-án ünnepeltük az egy évet. Amikor aznap találkoztunk, nagyon rosszul...
Hamar felejtek, miert?
Mit kellene tegyek, hogy ne felejtsek olyan hamar el mindent, amikor az iskolabol hazajovok mar nemtudom milyen orank volt csak ha nagyon gondolkozok, regebben...
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas
Ez is csak egy kényszergondolat?