Pszihés

Tiszteletm. par hete nagyon faradt vagyok mindn reggel nincs kedvem elni es a legjobban az zavar hogy nem erzem a gondoltaimat a fejembe. nem reg is beszeltem telfonon es kerdestzek a lakcimemet es akadozva mondtam el.nem latom magam elott. es nem erzem oket.a fejmbe. maganyosnak erzem magam megha tarsasgab vagyok.akkor is. nehezen alszom.mikro becsukokma szemem ugy erzem hogy megy el az eszem.es gyorsan ki kell nyissam.. felek vezetni mert enm tudok szemfules lenni. csak elore latok. nem veszek esrze dolgokat. mi lehet ez? utalhatnak ezek tunetek a skizofrnai kezdetere?

Dr. Veress Dóra válasza depresszió témában

Kedves Kérdező!

A tünetei inkább figyelem- és memóriazavarra utalnak, nem skizofréniára. A panaszok hátterében állhat kimerültség, illetve alvászavar. Elsősorban a fáradtság okát kellene tisztázni, ezért a háziorvossal csináltatni kellene egy labor- ill. pajzsmirigy vizsgálatot, EKG-t és vérnyomásmérést. Ha minden eredménye negatív, akkor lehet pszichés problémára gyanakodni. Ez utóbbi esetben a helyi pszichiátriai gondozót érdemes felkeresni, hogy alaposabb vizsgálatot követően kiderítsék milyen betegség áll a panaszok mögött.

Kérdés: 2011. április 01., 15:15 ;Megválaszolva: 2011. április 04., 14:42
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szerotonin szint extrém magas
Ödvözlöm az édes apám már lassan...
Ödvözlöm az édes apám már lassan három hete van depresszióban mit javasol . Kérhetnék egy telefonszámot? Nem tud aludni Szedte Frontint de attól...
Depresszió
Tisztelt doktornő, doktor úr! Bipoláris affektív zavaral küzdök 6 éve, gátolt öngyilkossági gondolataim vannak. Márciusba voltam kórházba, suicid...
Hogyan legyek túl ezen az állapoton?...
Tisztelt doktor úr/nő! 16 éves lány vagyok és azért kérném a segítségét, mert úgy érzem egyedül nem bírom tovább. Már majdnem két éve...
Depresszió vagy...
Tisztelt Doktornő! Édesapám több mint három éve (valószínűleg rejtve előbb jelen volt) küzd egyre súlyosabb depresszióval. Kezdetben...