Mi az oka

Tisztelt Dr Varga Tamás Pszichiáter Úr! Fiam 19 éves, idén érettségizik. Idáig is egy visszahúzódó, magánakvaló fiú volt, de most aggódom. Idáig sem voltak barátai, de örömét lelte az internetezésben sok külföldi, hazai fiatallal tartotta így kapcsolatot és versenyszerűen sportolt, hetente 5-ször járt edzésre. Egy barátnője volt két évig, 14-16 éves koráig. Ez a lány nagyon csúnyán kihasználta és nagyon csúfos szakítás lett a szerelem vége. Azóta a lányok nem érdeklik. Imádta a karatét itt volt egy idősebb edzőtársa aki sajnos autóbaleset miatt abbahagyta a sportot. Ezután még sokáig tartották a kapcsolatot, de egy félreértés miatt amit a mai napig nem tisztáztak ez a barátság is megszakadt. Most már a számítógép sem érdekli, az edzésekre is csak ímmel-ámmal járt. Abbahagyta a versenyzést és a héten kilépett az egyesületből is. Most csak unatkozik, nem találja a helyét. Hiába próbálunk hatni rá, hogy más klubban edzen tovább, ne üljön itthon egyedül, csináljon valami értelmeset azt mondja, hogy nincs már meg benne az a tűz. Nem értem mi történt vele. Iskolai dolgai rendben vannak, készül az érettségire, készül az erőnléti felvételire ami a továbbtanulásához kell. Mégis felégetett maga körül minden kapcsolatot. Egyébként teljesen rendes, szerető, normális családban élünk. Apa, anya, testvér, sógor, unokaöcsi, Mindenkit szeret, ragaszkodik hozzánk, talán túlságosan is.

Dr. Varga Tamás válasza elmagányososdás témában

Tisztelt Kérdező!

Sok minden lehet a dolgok mögött. Előfordulhat, hogy ez valamilyen pszichiátriai zavar, hangulatzavar vagy érzelmi zavar, ha jelentős a viselkedésváltozás. Ha úgy látják erőteljes a probléma és nem enyhül beszéljenek vele és irányítsák szakemberhez-első körben pszichológust ajánlok.

Kérdés: 2011. március 29., 14:05 ;Megválaszolva: 2011. március 30., 17:13
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás
Testre kiható pszichés panaszok