Prolaktin

Kedves Doktornő! Szíves segítségét szeretném kérni, mert ahogy most élek, az nem normális... A munkahelyem miatt szinte minden nap stressz-helyzetbe kerülök, amelyet nem vagy nagyon nehezen tudok feldolgozni. Sajnos már kb. fél évvel le vagyok maradva a helyzetek feldolgozásával. Rendszeresen járok ellenőríztetni a vérképemet, mert 2005-ben már műtöttek pajzsmiriggyel és "lekopogom", de a pm-em azóta jól működik. Tudom, hogy akkor is a stressz volt a kiváltó ok, de úgy érzem nem tanulok a saját hibámból. Most annyival másabb a helyzet, hogy már félelmeim és szorongásaim vannak. Kihez fordulhatnék segítségért? Egyébként rendezett családi körülmények között élek, a munkahelyemen elismerésnek örvendek. Nem értem, miért szorongok, miért vannak félelmeim... Ez már annyira "súlyos" állapot nálam, hogy kb. 2 hónapja fáj a fejem, mindig fáradt vagyok..., bár gondolom ez a prolaktin magas szintjének köszönhető. Nagyon szépen kérem segítségét és válaszát. Köszönöm szépen!

WEBBeteg Szakértő válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt Kérdező!

Érdemes a pajzsmirigyre rendszeresen figyelni, hibás működése "mindkét

irányban" pszichés tünetek forrása lehet. Így nem zárható ki, hogy

szorongásos panaszai is ennek számlájára írhatók, egy vérvétel segíthet

ennek eldöntésében.

Javaslom, rendszeresen ellenőrizze tapintással pulzusát is, ha nagyon

"szalad a szíve", az gyógyszeresen rendezhető, áttételesen megoldva a

szorongásos tüneteket is.

Sorai alapján feltételezhető, hogy pörgős munkahelyen dolgozik, ahol a

napi szintű elvárásokkal nem könnyű megküzdeni, és ez bizony kikezdheti

egészségét. Sajnos pszichés panaszainak akár mindegyike visszavezethető az

Ön tartós túlterheltségére, kezdve a fáradtsággal.

Ha más, szervi okokat kizártunk, akkor bizony az marad, hogy pihenni,

lazítani kell, talán a nyári szabadság javíthat valamit a helyzeten. Ha

nem képes úrrá lenni a munkahelyi gondokon, akkor sajnos végig kell

gondolni a munkahelyváltás lehetőségét, és mérlegre kell tenni, hogy

mennyire helyes rövidtávú pl. anyagi okok miatt tartósan feláldozni az

egészségét...

Jó egészséget kívánva: Dr. Dinya Zoltán pszichiáter

Kérdés: 2008. június 26., 22:37 ;Megválaszolva: 2008. június 26., 22:37
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pajzsmirigy - pánik betegség
2000 óta vagyok pajzsmirigy beteg, előszőr hyperthireózissal kezeltek, rádió-jód kapszulát is kaptam, najd átestem a másik oldalra, és...
Lehetséges-e?
Tisztelt doktor nour. Felvetodott bennem az a kerdes, hogy lehet pajzsmirigyproblemam is van. 1 honapja voltam psichiaternel aki azt mondta, depresszios...
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról
Személyiségzavar