Megelőzés

Tisztelt Szakértő! 2, 5 éves kislányom ügyében kérném tanácsát, egy esetleges lelki probléma megelőzése érdekében. Anyósomnál súlyos betegséget diagnosztizáltak, gyógyulásának esélyei kérdésesek és sajnos számolnunk kell azzal, hogy esetleg visszafordíthatatlan a folyamat és tartós ápolásra fog szorulni. Ápolását úgy oldhatnánk meg, hogy párom minél több időt töltene nála, esetleg odaköltözne, de felmerült az is, hogy együtt költözzünk mindhárman. A problémánk az, hogy nem tudjuk, kislányunknak melyik okozna nagyobb lelki problémát: ha édesanyját tartósan ritkán látja, vagy ha tartósan/váratlanul szembesül nagymamája rossz állapotával. A kérdésem az lenne, hogy tud-e a Tisztelt Szakértő úr bármilyen hasznos tanácsot adni, amelynek figyelembe vételével elkerülhetjük hogy gyermekünknek lelki problémát okozzunk. Nyilván a "mértékektől" függ a dolog, de azt jó volna tudnunk hogy melyik a "kockázatosabb" a gyermeklélek szempontjából, mire érzékenyebbek ilyen korban. Válaszát előre is köszönöm: Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza betegápolás témában

Tisztelt Kérdező!

Nagyon sok függ a gyermek lelki alkatától. Az anyától való tartósabb távollét, szeparáció ebben a korban valószínűbb, hogy megterhelőbb.

Kérdés: 2011. március 16., 15:05; Megválaszolva: 2011. március 17., 19:47
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
15 éves gyermek idegrohamjai
Rexetin emelés
Frontin elhagyása
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas