• Megelőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! 2,5 éves kislányom ügyében kérném tanácsát, egy esetleges lelki probléma megelőzése érdekében. Anyósomnál súlyos betegséget diagnosztizáltak, gyógyulásának esélyei kérdésesek és sajnos számolnunk kell azzal, hogy esetleg visszafordíthatatlan a folyamat és tartós ápolásra fog szorulni. Ápolását úgy oldhatnánk meg, hogy párom minél több időt töltene nála, esetleg odaköltözne, de felmerült az is, hogy együtt költözzünk mindhárman. A problémánk az, hogy nem tudjuk, kislányunknak melyik okozna nagyobb lelki problémát: ha édesanyját tartósan ritkán látja, vagy ha tartósan/váratlanul szembesül nagymamája rossz állapotával. A kérdésem az lenne, hogy tud-e a Tisztelt Szakértő úr bármilyen hasznos tanácsot adni, amelynek figyelembe vételével elkerülhetjük hogy gyermekünknek lelki problémát okozzunk. Nyilván a "mértékektől" függ a dolog, de azt jó volna tudnunk hogy melyik a "kockázatosabb" a gyermeklélek szempontjából, mire érzékenyebbek ilyen korban. Válaszát előre is köszönöm: Tamás

        Dr. Varga Tamás válasza a betegápolás témában

        Tisztelt Kérdező! Nagyon sok függ a gyermek lelki alkatától. Az anyától való tartósabb távollét, szeparáció ebben a korban valószínűbb, hogy megterhelőbb.


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 16., 15:05; Megválaszolva: 2011. március 17., 19:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés