Agresszió

Tisztelt Doktornő.Férjem 60 éves erős, jó fizikomú, semmilyen betegsége nincs, nem dohányzik, nem iszik.Problémám a következő. A férjem sosem reggelizik, és mire ebédidő közeleg minden piti dolgon felidegesíti magát és 100-szor elmondja a vélt problémáját, sérelmeit.Nagy az igazságérzete és a megoldásokat sokszor fizikailag akarja ilyenkor megodani, szerencsére csak szóban.Ilyenkor olan mintha nemlenne normálisMég jó hogy én egy végtelen nyugodt ember vagyok és hatni tudok rá, és ilyen napokon mondom neki egyen pár falatot pihenjen le egy kicsit, és utána megint normális, aranyos ember.Orvoshoz nemmegy, ezért szeretném megkérdezni mittudna ajánlani mit tegyek, mit vegyek neki.Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Ujpál Zsófia válasza agresszió témában

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, a férje indulatossága nem fizikai tényezőkön múlik csak, bár kétség kívül az éhség, az alacsony vércukorszint vezethet türelmetlenséghez. Én sokkal inkább azt érzem ebben, hogy a férje alapból egy kicsit feszültebb típus, és elég egy kisebb dolog (mint akár a csökkenő vércukor szint) , hogy robbanjon. Ha orvoshoz nem akar menni, akkor gondolom pszichológushoz sem… Érdemes lenne neki olyan elfoglaltságot találni, ahol ezt a nagy adag feszültséget le tudja vezetni, küzdősport, intenzív mozgás, ásni a kertben, bármi, csak nagy energiákat igényeljen. Amellett meg azt a kérdést tegye fel magának, hogy Ön valóban ilyenkor teljesen higgadt tud maradni, vagy csak azért erőlteti magára is a nyugodtságot, mert így van esély arra, hogy a férje is lenyugszik? A ki nem fejezett indulatok ugyanúgy problémákhoz tudnak vezetni mind lelki, mint testi szinten. ha ilyenkor nem lehet vele beszélni, akkor jó módszer lehet még a probléma megbeszélésének időbeli eltolása – „ne most beszéljük meg, hanem egy óra múlva üljünk le”. Az idő lecsillapítja az érzelmeket, és lehet a problémáról beszélni nyugodtabban. De ebben Önnek kell határozottnak lennie, akár néha Önnek is felemelnie a hangját!

Minden jót kívánok!

Kérdés: 2011. március 01., 11:29; Megválaszolva: 2011. március 05., 11:32
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat
Autizmus gyanú?