• Fóbia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor! Olyan problámám alakult ki és erősödött az évekl alatt ami nagyon lehetetlené teszi a normális életet! Nem merek emberek közé menni mert úgy érzem ha kimegyek már csak az utcára is mindenki engem figyel, és ettől olyan mértékű szorongás vagy pánikroham tör rám hogy nagyom rosszul érzem magam! Tüneteim ilyenkor: zavart viselkedés, erős nagyon erős szorongás,émelygés,mozgáskordinációs probléma úgy érezem hogy össze fogk esni mintha széthullanék,álladóan pánik szerűen kapkodok a fejem,tekintetem az emberek felé hogy hogyan reagálnak mert úgy érzem hogy bolondnak meg furcsának titulálnak!Már a házból is alig merek kimenni csak ha nagyon muszály mindíg úgy érzem figyelnek,kinevetnek, de tudom hogy ezt a szorongó viselkedésel váltom illetve az ilyenkor jelentekző szétszórt viselkedésnek és járásomnak! Tuti hogy paranoid szociális fóbiám van+antropofóbia félek az emberektől , a társadalomtól a megítéléstől nemtudok beilleszkedni nemtudok szemkontaktust teremteni ilyenkor nagyon bizar és furcsa a viselkedésem!Bár tudom hogy ezt éne generálom de nemtom uralni illetve kiverni a fejeből.Rettegek az emberektől,szociális dolgoktól..stb Mit tehetnék válaszát előre is köszönöm!!

        Dr. Varga Tamás válasza a pszichés probléma témában

        Tisztelt kérdező! Több dolog állhat a háttérben, felmerül szorongásos zavar vagy paranoid kórkép. A leírtak alapján úgy érzem, hogy intenzívek a panaszok, sok szenvedést okoznak, mindenképpen forduljon pszichiáterhez(pl. keresse fel a lakhelye szerint illetékes pszichiátriai gondozót)!


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 25., 13:26; Megválaszolva: 2011. március 01., 08:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés