Mi lehet a párommal?

Nem túl régóta ismerem a páromat, de úgy döntöttünk, összeköltözünk. Én hiperérzékeny vagyok, tényleg a legkisebb dolgokkal meg lehet bántani de ő még rajtam is messzemenőkig túltesz! Legtöbbször abból van a vita ha én jót akarok neki ő meg félreérti. Aztán ő mindig azon van, hogy beszéljük meg (egy ideig én is jónak tartottam ezt) , de abból meg csak a vita van. Ez naponta kb. 2 veszekedést jelent. De az egész nekem olyan nem természetes. A másik, hogy szinte leutánozza a hangulatomat. Ha jó kedvem van, táncolok örömömben ő is ezt teszi gyakorlatilag minden ok nélkül, ha pedig egy sértődését dühvel reagálom le, ő is dühös lesz. Egyszer egy ilyen veszekedés alkalmával, mikor kilátástalannak éreztem a helyzetet meglöktem ő meg gondolkodás nélkül visszalökött, mondván, hogy én is azt tettem. Tudom, hogy vannak pszichés gondjai, - ő csak a döntési képtelenséget említette- állítása szerint volt, hogy napokig ki sem mozdult a szobájából, és gondolkozott hogyan döntsön. Ezt én elhiszem, mert minden tevékenysége nagyon lassan megy általában, pedig egy sportos, életvidám fiatalember. (Pl: egy mosogatás neki, ami 4 tányér és 2 pohár-1, 5 óra) Én pedig sürgetném, haladnák... Amikor minden jó, akkor minden nagyon jó, de az ok nélküli veszekedés engem kikészít. Mi lehet vele?

Legfrissebb cikkek a témában

Ujpál Zsófia válasza párkapcsolat témában

Kedves Levélíró!

Hogy pontosan mi állhat a párja viselkedésbeli tünetei mögött, azt ennyiből nehéz volna megmondani, de azt biztos, hogy egy olyan probléma lehet, amivel érdemes volna komolyabban foglalkozni, akár egyéni, pszichológus vezetett terápia keretében! A viselkedése nekem kicsit gyerekesnek tűnik, ezzel a „ha te így akkor én is így” jellegzetességgel. Mintha még nem nőtt volna fel a felnőtt feladatokhoz, mintha megragadt volna egy szinten valahol. Ettől tudhat nagyon felnőttesen is viselkedni, de mintha egy része még gyerek lenne. Érdemes megfontolni a személyes pszichológusi segítséget. Persze kérdés, hogy a párja mennyire lesz erre nyitott, lehet hogy érdemes kezdésnek a párterápia lehetőségét felvetni. A párterápia sokat tud abban segíteni, hogy a parttalannak látszó vitákat kezelni tudják, javuljon, hatékonyabbá váljon a kettőjük közötti kommunikáció! Amennyiben emellett döntenek, abban is tudok segíteni, hogy megfelelő szakembert találjunk erre célra.

Minden jót kívánok!

Kérdés: 2011. február 25., 10:26; Megválaszolva: 2011. március 04., 20:26
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Indulatkezelés
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas