Nem vagyok normális

Pánikos vagyok és az elmúlt időben a haláltól való félelem nagyon furcsa megnyilvánulásaival találkoztam. Néha olyanokon gondolkozom, hogy lehet, hogy mérgező az ételem, hogy a gyárban vagy utána méreg vagy káros anyag került bele. Általában félek mást csinálni mint mások: mást enni, inni, másfelé járni, más levegőt szívni (szó szerint - furcsa/beazonosíthatatlan szagoktól is félek) stb., mert úgy nem tudhatom, hogy ha rosszul vagyok mitől van, hogy csak pánik vagy valami más. A legfurcsább viszont az elmúlt időszakból való félelem, hogy valahogyan bizonyos frekvenciájú hullámok (például azon gondolkozom, hogy van egy olyan frekvencia ami bizonyos távolságból befolyásolja az agyműködést és amikor ezek jutnak eszembe rájövök, hogy ha nem is egyedül nézem a tv-t akkor is az a néhány méter ami köztünk van döntően befolyásolhatja frekvenciát, tehát lehet, hogy nekem bajom lesz neki pedig semmi, ha igaz az eredeti gondolatom) , vagy bizonyos eseménysorozat következtében összeomlik az agyam és megőrülök. Például nem szeretek egyedül játszani a számítógépen, mert ha valami furcsa dolog történik, például kikapcsol hirtelen vagy ilyesmi, akkor azt hiszem, hogy ez az agyamat is befolyásolja. Az elvontabb dolgokkal, groteszkebb festményekkel, képekkel is így vagyok. Nagyon furcsa dolgok. Vagy félek az illúzióktól (optikai) , mert ott is az van bennem, hogy ha másként működik az agyam mint másoknak akik megnézték, akkor megőrülök vagy összeomlok. Ez még beletartozik a pánik-kényszer-fóbia hármasba, vagy valami más? Ha más, akkor mi lehet? Valószínűleg nem teljesen érthető amit leírtam, de hátha. Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza pszichés probléma témában

Kedves Kérdező!

Nem írta meg, hogy viszonyul ezekhez a gondolataihoz, mennyire érzi, látja reálisnak. nagy része beleférhet az említett témakörbe, bár bizonyos dolgokban túl is mutat. Egyéb pszichiátriai betegségek kezdődő tünetei is lehetnek. Mindenképpen keressen fel szakorvost, a jelenlegi állapota is indokolja és nehogy egyéb zavar bontakozzon ki.

Kérdés: 2011. február 12., 13:36; Megválaszolva: 2011. február 15., 09:39
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság
Rexetin mellékhatása
álmatlanság