Risperidon

Kedves Judit.Kisfiam majusban lesz 5 eves, figyelem es mozgaskoordiancios zavara van.szeptember ota jarunk pszihologushoz, akinek tanacsara (vagy oinkabb ovonenik rahatsara) elvittem gyerekpszihiaterhez.Risperidont adott neki, bar en nem szeretttem volna gyogyszerrel kezelni de mivel a hiperaktivitas megfigyelese alatt all (aminek valoszinusege 99%-os az pszihiater szerint) azt mondta nincs mas alternativa. A gyerek egy het utan sulyos depresszioba zuhant, visszamentem, lecsokkentette az adagot, de a gyerek meg mindig allandoan sir, reggel az oviba (ahova mindig szivesen jart) , este, meseolvasas kozben, napkozben allandoan. MOst a leheto legkisebb adagot kapja, de meg mindig nincs sehol az en vidam kisfiam.Teljesen ketsegbe vagyojk esve, de ha a gyogyszeres kezelest visszamondom az van, hogy nem akarok egyuttmukodni az ovonenikkel.Nem tudom mit tehetnek, valoban lehet e a risperidonnak ilyen mellekhatasa?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza pszichés probléma témában

Tisztelt Kérdező!

Nem tudom pontosan milyen tünetekte javasolták a risperidont. Ebben a korban a fejlesztésen, pszichoterápián lenne a hangsúly. Amennyiben nagyon nyugtalan, agresszív, vagy a fejlesztést lehetetlenné teszi az állapota, akkor jön szóba gyógyszer. Ebben a korban adható legkorszerűbb készítményről van szó. Előfordulhat, hogy rossz közérzetet, nyűgösséget, nyomottságot okoz. Konzultálja meg orvosával, nem az óvónők feladata a gyógyszeres kezelés meghatározása, ön dönt, hogy milyen kezelésekbe egyezik bele.

Kérdés: 2011. február 09., 08:37; Megválaszolva: 2011. február 16., 09:43
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság
Rexetin mellékhatása
álmatlanság