Pánikbetegség?

Tisztelt Doktornő! Családi anamnézisem: Kb. 4 éve véget ért egy 12 éves párkapcsolatom, 2 éve édesapám elveszítettem - derült égből villámcsapásként ért a hír, szinte sokkos állapotba kerültem, de "végigcsináltuk" (ápolónőként és lányaként el sem szakadtam mellőle, sugárkezelések 70, kemoterápia sorozatok, otthoni kínok stb.) mindezt babámmal a pocakban, így tartani kellett magam, 7 hónapos terhesen temettem el édesapám. De féltettem a kicsit így nem szakadhatott el "cérna". Sajnos a szülésem sem ment simán 25 órás vajúdás után megcsászároztak, majd a 4. napon hazaengedtek, de otthon negyed óra elteltével rázott a hideg, 38 majd 39, 8 fokos lázam lett, pálca fecalia tenyészet ki. Újabb tortúra, mivel én septikus vagyok szétválasztottak a kicsitől, 2 hét után haza, de másnaponta vissza kezelésekre. Ezek után a szoptatás is nehézkesen indult meg, de szerencsére 14 hónapos koráig sikerült szoptatnom. Mindemellett végignéztem egy rokon család kálváriáját a 4 éves leukémiás gyermekül elvesztésével, majd a legjobb barátom tortúráját édesapjával (hasnyálmirigy daganat) , majd ugyanitt a barátom melanoma diagnosztizálását. Saját testvérem küzdelmét a 3. terhességével (az első 2 problémamentes volt,) , majd totál kimerülését (szédülés, MRI, labor stb) , szerencsére "csak kimerült"! . Valamint nagymamám egy év alatt kétszer került kórházba, és nézem édesanyám tönkremenését (apu elvesztése miatt) . A párom munkahelye is megszűnt időközben, így az én gyedemből élünk (fél év leforgása alatt "gyermekből családfenntartó lettem") . A napokban meg közölték, h apósom Parkinson kóros (egy házban, de külön élünk, de biztos lesz még "dolgom".....) . Most úgy érzem nagyon elegem van...............! A terhességem alatt végig szedtem a femibiont, de sajnos a stoptatás alatt semmit. Kb. 4 hónapja kezdődtek fizikai panaszaim. Bal oldali deréktáji fájdalmam egyetlen ponton, ami kisugárzott (éles, nyílaló fájdalom) a bal fenekem közepéig, nem tudtam a testsúlyomat a lábamra helyezni. fizikoterápiát kaptam, Dionin, TENS és Uh-os Flectoros kezelés. Ez idő alatt a fájdalmam "átalakult", Ővszerű és állandó derékfájdalommá, az erős, hirtelen nyilaló fájdalom megszűnt, de zsibbadni kezdett mindkét lábam. Otthonra nem kaptam gyógyszert, így tűrtem a fájdalmat. A napokban kórházba kerültem, mert nem bírtam tovább... (derékfájdalom, lábzsibbadás, ami egyre feljebb kúszott, gyengeség, vállfájdalom - izomfeszülés, persze eü. dolgozóként a legrosszabbra gondoltam) , készült a lumbális szakaszról MR, rtg, (még csontizotópra várok) , de semmi nincs rajta ami igazolná a lábzsibbadást, labor teljesen negatív (vérkép, CRP, reuma faktorok) . Kaptam Neodolpasse infúziót, diclophenac duót, mydetont, frontint (azt mondják a lábzsibbadás pszichés - "Sajnos nem csodálkoznék rajta - lásd előzmények") . A fájdalom megszűnt, enyhült, de a zsibbadás is így sokszor jelentkezik és jobb lábam 3 ujjának görcse megmaradt. A kérdésem az lenne, mivel én nem szeretnék nyugtatókon élni, nem lehet, h az állandó neg. stressz miatt olyan szinten lecsökkent a magnézium ill. az immunrendszerem, idegrendszerem, h most már fizikai tüneteket produkál.? Muszáj szednem a frontint? Nem lehet, h egyszerűen olyan szintű kimerültség, vitaminhiányom van ami ezeket a tüneteket okozza? Érzem magamon, h türelmetlenebb vagyok, és nem tudok horrorfilmeket nézni, mint régebben, de kb. 2 hónapja mondtam volna azt, h helyrerázódtam, "felfogtam" az élet megy tovább, elkezdtem tornázni, de a derékfájdalmam fokozódott így abbahagytam. Homeopatia (régebben kigyógyított a diagnosztizált aszthmámból, de akkor is kaptam stresszoldó golyókat - de a nevét nem árulták el) , vitaminok v. egyéb természetes gyógymód nem segíthetnének inkább? Ami az okot szünteti meg, nem pedig a tüneteket.. Válaszát előre is nagyon köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza pszichés probléma témában

Tisztelt Kérdező!

Rengeteg stressz érte az utóbbi időben, teljesen érthető ha lelkileg és fizikálisan is kimerült. A tartós feszültség valóban tud sokféle testi panaszt okozni, de részletes kivizsgálással a szervi okokat feltétlenül ki kell zárni. Úgy érzem, hogy a testi tünetek nélkül sem ártana valamilyen lelki támogatás, javaslom, hogy keressen egy pszichológust, aki segít átlendülni a nehézségeken. A Frontin átmeneti feszültségcsökkentésre jó, tartósan nem valószínű, hogy megoldja panaszait.

Kérdés: 2011. január 31., 20:49; Megválaszolva: 2011. február 03., 08:42
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi a baj velem?
Szép napot. Elég rázós gyerekkorom volt, nemi erőszak áldozata voltam, gyermekotthonban töltöttem 3 évet, nem találtam/találom a helyem sehol....
Mi a betegségem? Hogy tudnák...
Igazábol már évek óta tart ez a dolog, tudom hogy van valami pszichés betegségem csak eddig sikerült ezt kezelnem orvosi segitség nélkül, de úgy...
mit jelent?
Szeretném megkérdezni, hogy mit jelent, hogy egy ismerősöm mindenhova felírja a nevét, szó szerint körbeveszi magát a kereszt nevével
Én most bolond vagyok?
Sajnos szenvedély beteg lettem... Sose voltam depresziós! Pedig rossz volt a gyerekorom, és most hirtelen depressziózom, szinten minden zavar...
Mit tegyek?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nagyon el vagyok keseredve, nem tudom mit tegyek.. A problémám elég összetett. Februárban megszűnt a munkahelyem (ahol 14...