Mi a baj velem?

Tisztelt specialista! Azok az esetek fordulnak velem elő, hogy hosszú időközönként, néhány szünettel, vagy éppen folyamatosan, álmodom. Általába ezek úgy történnek meg, hogy tudom mi történik valójában körülöttem, hogy hol vagyok, mit csinálok. Annak is a tudatában vagyok, hogy akármikor felkelhetek, és sokszor előfordul hogy direkt keltem fel magamat, önmagamtól felülök, mert nem bírom tovább az álmaimat. Sokszor érzem azt, hogy amikor álmodom, arra keltem fel magam, hogy rendkívül szapora a szívverésem, és ha valami történik az álmomba, azt megérzem a valóságban is, miközben 'alszom'. Mi történik velem? Félek, mert jó párszor előfordult ez, és eléggé megijeszt...aludni sem tudok normálisan, és elaludni se megy ezek miatt az álmok miatt... Mi a véleménye?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza pszichés probléma témában

Tisztelt Kérdező!

Rossz álmok, rémálmok viszonylag gyakran fordulnak elő. A leírás alapján Önnél ez gyakori és intenzív, tartós problémát okoz. Ritkán felvetődhet szervi probléma is, keressen fel alváscentrumot vagy neurológiai szakrendelés. Az ilyen tartamú álmok gyakran vannak kapcsolatoban szorongásokkal. Amennyiben a szervi problémákat kizárták, a panasz tartós pszichológus segíthet.

Kérdés: 2011. január 26., 15:35; Megválaszolva: 2011. január 28., 12:40
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat
Autizmus gyanú?