• Beteg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő! Nekem van egy 18 éves unokahúgom, akivel elég sok a gond. Nem akar iskolába járni, pedig mostmár végezni fog, leköltöztek vidékre, de már régen, ami neki egyáltalán nem tetszik, hisztizik állandóan minden miatt, állítólag földhöz verte a laptop-ját, és azt mondja az édesanyja, hogy iszik is amikor szórakozni van, illetve egy komolyabb gond, hogy minden este a szobájában a szoba sarkaiban a régebben meghalt nagymamáját látja. Állítólag a héten fekszik be a pszichiátriára. Önnek mi a véleménye? Mi lehet vele? Meggyógyulhat? Az az igazság, hogy az anyja eléggé elhanyagolta, nem foglalkozott vele, csak rángatta őt ide-oda. Gondolom ez is közre játszik, és talán a kiskorában ért sérelmek jönnek ki így rajta? Illetve látszik rajta, a viselkedésén is, hogy valami nincs rendben, illetve nagy butaságokat szokott mondani. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Varga Tamás válasza a pszichiátria témában

        Tisztelt kérdező! A panaszok hátterében nagyon sok probléma állhat, ismeretlenül nem lehet korrekt választ adni. Előfordulhat, hogy átmeneti, kamaszkori problémáról van szó, de elképzelhető valamilyen pszichiátriai zavar is a háttérben. Az jó, ha pszichiátriai kivizsgálás előtt áll, így biztosan megállapítják van- e kezelendő probléma, betegség. A probléma körvonalazás után lehet majd terápiás javaslatot adni és az remélhetőleg segít.


        Kérdés: 2011. január 25., 11:25; Megválaszolva: 2011. január 27., 09:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyógyszerfélbahagyás skzizofrénia romlás

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.