Hirdetés
      • beleőrülök tökéletes semmiségekbe

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ma a buszon utaztam és láttam egy férfit aki az anyjával volt. Kicsit furán viselkedett (köpködött, kezébe fújta az orrát, állandóan a barátnőjének a fényképét csókolgatta a telefonján, és mindenkit megszólított...). Nagyon próbáltam tartani a távolságot. Külsőleg nem volt ápolatlan (annyira, hogy ilyen dolgokat csináljon) és mentális fogyatékosság sem látszott rajta. Ott szálltak le ahol én is és még ekkor jó pár másik fura dolgot csinált... Nem tudom még most sem hova tenni az egész esetet, mert tényleg nagyon furcsa helyzet volt...egyszerűen nem értem! És olyan érzéseket vált ki belőlem, hogy: -egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat, hogy miért csinálta -nyughatatlannak érzem magam és nem is tudom pontosan hogy miért -félek megőrülök -lehet, hogy valamilyen betegséget is rámköhögött... Már 3 órája fáj miatta a fejem, kicsit szédülök és mintha máshogy látnám a világot. Azóta is érzem ezt a furcsa felfokozottságot. Egyszóval nagyon megijedtem! Lehet normális, hogy ennyire megijedek? Beleőrülhetek, ha nem múlik el?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Kérdező! Az egészségügyben kevésbé jártas embereknek fura, sőt zavaró lehet pszichiátriai beteget látni, sokszor nem tudjuk, hogy hogyan viszonyuljunk egy beteghez. Attól, hogy ön látott egy zavart embert, még nem lesz pszichiátriai beteg. A betegsége okát, nevét, vizsgálat nélkül nem tudjuk megmondani, de ez nem is lényeges az ön szempontjából.Azt megmondani, hogy cseppfertőzéssel ön elkapott-e valamit, nem tudom megmondani.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 21., 17:30; Megválaszolva: 2011. január 24., 11:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! A pszichiáterem generalizált szorongást állapított meg. Mely főleg társaság jelenlétében jelentkezik. Akkor ez most még sem szociális fóbia hanem generalizált szorongás? Esetleg az egyik a másiknak az egyik fajtája? Fontos...