Szívprobléma-Pánikbetegség, depresszió?

Kedves Doktornő! A problémáim már nem most kezdődtek, évek óta fennálló pszichés problémáim vannak, sajnos még ezidáig kezeletlenül, viszont az utóbbi időben nagyon felerősödtek. ezen kívül 2009 nyarán derült fény pajzsmirigy alulműködésemre. Gyógyszert azóta szedek rá, vérkép alapján nincs is probléma. De most nem tudom merre induljak, milyen orvoshoz forduljak. Nem tudom, hogy a tüneteket, panaszokat a pszichés problémák okozzák és ezt kellene rendezni, kezelni, vagy konkrétan szervi bajom is lehet esetleg (szívprobléma) . Panaszaim az állandó szívdobogásérzés, szívtáji fájdalom sokszor (szúrkálás) , szapora pulzus vagy sokszor úgy érzem, hogy gyorsan ver mikor megmérem kiderül, hogy nem is gyors) , állandó hőhullámok (szinte mindig melegem van) , gyakran kiver a víz, sokszor fulladok, magas a vérnyomásom, sokszor az alsó érték. Sajnos meghíztam (azt nem tudom, hogy ez csak a pajzsmirigy betegség rovására írható vagy más betegség is áll a háttérben) , 20 kg-t felszedtem kb.1 év alatt, és gondolom megterheli a szervezetem. A vérnyomásom nem volt túl jó amíg nem szedtem gyógyszert, ált. 140-150/100-120, pulzus 80-90 (volt hogy e felett) közötti értékeket mutatott. Pár napja még gyógyszer bevétele előtt mértem, és 139/127 volt a vérnyomásom. Kicsit megijedtem. EKG készítettek, az állítólag jó volt. De csak egy sima EKG-t nem terhelésest stb. Pulzusomra Betaloc 10mg-ot szedek felet reggel-felet este. Kérdésem, hogy okozhatnak-e a pszichés problémák (szorongás, pánik, depresszió) ilyen jellegű panaszokat? Mi lehet a gond, ha van, kardiológiai szempontból? Mi okozhatja a magas második értéket a vérnyomásnál? Forduljak-e orvoshoz, esetleg szükséges-e kivizsgálás? Más típusú hormonok nem okozhatnak ilyen jellegű panaszokat? Nagyon szépen köszönöm a segítségét! További szép napot!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza Pánikbetegség témában

Kedves Kérdező!

Szapora pulzust, szívtájéki panaszokat, melegség érzése, izzadás, fulladás érzés jelentkezhet pánikroham esetén. Hízás lehet depresszió következménye. De mivel testi panaszokról van szó, ezért először mindenképpen szükséges az organikus háttér kizárása. Mivel sokféle panaszt említ, ezért ez magában foglalja a kardiológiai, tüdőgyógyászati-allergológiai, hormonális, anyagcsere eltérésekre utaló laborvizsgálatokat is. Ismét fel kellene keresnie háziorvosát, aki ha szükséges tovább küldi egyéb szakrendelésekre.

Magas vérnyomást a pajzsmirigy működés zavarán kívül okozhat mellékvese, mellékpajzsmirigy hibás működése is, amely szintén hormonális eltéréseket okoz. Magasabb dyastoles vérnyomás értéket okozhat a pajzsmirigy alulműködése, ezért ezt ismét ellenőrizni kellene.

Kérdés: 2011. január 21., 10:31; Megválaszolva: 2011. január 23., 18:08
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám
Miért érzem ezt