Vaginizmus

16 éves korom óta (első szexuális próbálkozásom óta) tudom, hogy vaginizmusom van. Jelenleg, 5 év után, pszichológusi segítséggel megtanultam a tampon használatát, kisebb bökkenőkkel, de mondhatni egyszerűen tudom használni. Ennek ellenére a menstruáció későbbi napjaiban (4-5.) és ami fontosabb: minden egyes behatolási próbálkozás során (párkapcsolatban élek) , akár kézzel, akár másképp történik, erős és görcsös fájdalmat érzek. Ez a fájdalom a tamponhasználatkor és a saját ujjammal történő kísérlet során szinte sohasem vagy csak nagyon enyhén, a behatolást fizikailag nem nehezítve jelentkezik. Ennek a problémának pszichológia okait nem találtuk (semmilyen negatív szexuális élményem nem volt) , párkapcsolatom harmonikus, csak ez az egy problémánk van, de ezt párom is megérti és segítőkészen áll a dologhoz. Fogamzásgátlót nem szedek, önkielégítést nem végzek, nőgyógyász nem vizsgált meg. Orgazmusom még sohasem volt. Kifogytam az ötletekből, nem tudom, hogyan tovább és miért van ez az egész...

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza vaginizmus témában

Kedves Kérdező!

Mindenképpen indokolt lenne nőgyógyászati kivizsgálás, hogy ki lehessen zárni a szervi okát a fájdalomnak. Ha semmilyen eltérés nem igazolódik, akkor mégis pszichés hátteret kell keresni. Sokak menstruáció folyamán nem élnek nemi életet, mert kellemetlennek élik meg azt. Nem fájdalomra gondolok, hanem a vérzéssel járó "problémákra". Nem kizárt, hogy az Ön esetében is erről van szó, mely nem feltétlenül tudatosul. Gondolja át, az ekkor történő aktussal kapcsolatban vannak-e valamilyen negatív érzései, kellemetlenségei (a fájdalmon kívül) , nem-e inkább párja igénye miatt élnek ilyenkor szexuális életet. Ha nőgyógyászati eltérés nincs és a menses időszakán kívül egyébként nincsenek ilyen problémák, akkor lehetséges, hogy ez áll a háttérben, pszichológusával próbáljanak ezsetben erről beszélni. Ha a menstruációs időszak alatti aktus Önnek nem okoz örömet, akkor nyugodtan várjanak az azt követő időszakig.

Kérdés: 2011. január 15., 20:01; Megválaszolva: 2011. január 17., 17:45
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas
Ez is csak egy kényszergondolat?
Mi lehet a bajom??? Félek