Neurologiai kerdes

Tiszteletem! 23 eves lany vagyok... tizeneves korban jelentkeztek nalam epilepszias rohamok. Kezdetben nem estem ossze es nem volt rohamom csupan onmagam arckepe repdesett elottem majd elsotetult elottem minden, de tudtam magamrol, hallottam mindent csupan nem lattam semmit sem..ezutan par evre ra epilepszias rohamok is jelentkeztek...az orvosom karbamazepint irt fel amit a mai napig szedek (egy tabeltta naponta) Lassan 6 eve hogy nem volt rohamom de az utobbi honapokban ujbol rosszulerzem magam.. a rosszullet a szememre megy, sziveresem meggyorsul... es csak nyugodt kornyezteben tudok lenyugodni. Az utcara nem merek kimenni, zavar a napfeny, a tomeg az egesz kinnti legkor, azonban ha sotet van soha nincs semmi bajom. A legtobbszor a napfeny hozza ki ezt a rosszulletett vagy a szamitogep monitorja... szivveresem eleri a percenkenti 111-t is, vernyomasom eleg nagyban ingadozik.Nem tudom mit tegyek.. lehet nem is ezt a gyogyszert kellene szedjem... Okozhatja ezt a rosszulletetet a kinnti kornyezettol valo elszokas vagy kimerultseg es keves alvas? Lehet hogy ez panikbetegseg? Ugy erzem hogy korlatozva vagyok, es azert hogy ne legyek rosszul inkabb nem megyek sehova sem...vagy ha igen csak este sotetben. Mit tanacsol? Valaszat elore is koszonom!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza epilepszia, szorongás témában

Tisztelt Kérdező!

Első lépés ideggyógyász szakorvosnál, ahol évek óta felírják a gyógyszerét, tisztázni, hogy vajon ismét epilepsziás rosszullétekről van-e szó. Ennek legfontosabb eszköze az EEG. Epilepsziás rosszullétek esetén a carbamazepin terápia dózisát, akár a gyógyszer cseréjét fogja az orvos újragondolni.

Tény, hogy villózó fények, alvásmegvonás, stresszhelyzet provokálhat epilepsziás rosszullétet, de valóban elképzelhető, hogy jelen esetben - 6 év rohammentesség, rendszeres gyógyszerszedés mellett - nem erről van szó.

Az újabb rosszullétektől való félelem - leírása alapján - jelentősen beszűkítette az életterét (nem mer az utcára kimenni, zavarja a fény, a tömeg) , szorongásos, un. fóbiás (félelem bizonyos helyzetektől) tünetei jelentkeztek.

Azt javaslom, hogy panaszairól számoljon be kezelőorvosának. Amennyiben kizárható epilepsziás rosszullétek jelentkezése, feltehetőleg szorongásoldó, hangulatjavító kezelést fog javasolni, melyet érdemes lenne pszichoterápiás kezeléssel is kiegészíteni, ez segíthetne mind a szorongásos panaszok oldásában, mind a teljesebb életvitel kialakításában.

Jó egészséget kívánva: Dr. Dinya Zoltán pszichiáter

Kérdés: 2008. június 24., 09:16; Megválaszolva: 2008. június 24., 09:16
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Remotiv Extra 500mg Enyhe-közepes...
Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! A kérdésem a következő lenne. 2010 -2015 ig szedtem sertraline, antidepresszánst. 1 éve már nem szedem, mert a 4....
Autizmus vagy utánzás, bizonytalon...
Kedves Doktor No! Azzal az aggodalommal fordulok onhoz, hogy idosebbik fiam (7eves) sulyosan autista, kis fiam 20 hoanpos 1 eves koraig teljesen korahoz...
Ki lehet-e ebből gyógyulni?
Kedves Doktornő! Depressziós pánikbetegséggel kezelnek már 14 éve, kezdetben több, aztán kevesebb gyógyszerrel. Napi 1 Paretin 20 mg-os, 3x1 0, 5-ös...
párkapcsolati probléma...
Kedves Piroska! 3. éves egyetemista vagyok a SZTE-n. Két és fél évig voltunk együtt a barátommal, aki Miskolcon él. A távkapcsolat megnehezítette...
Mit csináljak?
Jó napot.Tanácsra lenne szükségem. Az a helyzet, hogy állandóan szomorú vagyok és nem találom a helyemet.Nemrég kezdtem a főiskolát itt...