Rémálmok, hízás, hányás

Kedves Doktor Úr/Nő Már lassan 4 éve nem érzem magam jól, mindig visszahúzódó voltam nem barátkoztam.....de mostanában egyre rosszabb minden éjjel rémálmaim vannak fel le mászkálok a lakásban.....rohamosan hízok....a suliban mindig rosszul leszek hányok....az emberekkel való kapcsolatom egyre rosszabb kirekesztenek de úgy érzem hogy utálom az összes osztálytársamat az embereket....ha összeveszek a szüleimmel hamar felkapom a vizet torok zúzok....legszívesebben itthon vagyok egyedül és zenét hallgatok.....nem bírom elviselni az embereket mindenki mellett kisebbségi komplexusom van...... a semmin is sírva fakadok....semmiben nem vagyok jó semmi nemkőt le mindenki azt mondja majd kinövöm de már évek óta ez van....voltam pszichológusnál olyan kérdései voltak hogy milyen a padtársam hajszíne...szóval nem szeretném ilyeekre pocsékolni az időmet...mit ajánlana? előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza rémálom, hízás, hányás, pszichológia, depresszió témában

Kedves Levélíró!

A leírtak alapján azt gondolom, nagy belső lelki feszültségeket hordozol magaddal, amelyeknek a gyökere minden bizonnyal még bőven a 4 évvel ezelőtti időszakban keresendő. A hányás is ennek a belső feszültségnek jele. Biológiai oldalról nézve összeszorul a gyomrunk az idegességtől, a gyomorsav termelődés fokozódik, és már ott is a hányinger. Ha a biológiai oldal mellett megnézzük a hányás szimbolikus jelentését, akkor ez valami olyasmit jelent, hogy valamit nagyon nem akarsz lenyelni, valamit nagyon nem tudsz megemészteni (ami veled, vagy a környezetedben történik) . Ahhoz, hogy ezek a problémák oldódni kezdjenek, meg kell találni ennek a lelki feszültségnek az okát, és onnantól kezdve lehet a megoldáson, kiúton dolgozni. A jó hír tehát, hogy van megoldás, a kevésbé jó hírem, hogy bizony az önmagadon való munkához, az önismerethez keményen kell neked is dolgoznod, idő, türelem és kitartás kell hozzá! Az igazi eredmény eléréséhez szakemberi segítségre volna szükséged, olyanra, aki nem feltétlenül a padtársad haja színéről cseverészne veled. Ha rászánod magad, hogy még egyszer bizalmat szavazol egy pszichológusnak, akkor tudok neked abban is segíteni, hogy egy megfelelő szakembert találjunk neked! Addig is, hogy önállóan is tudj tenni önmagadért, azt javaslom, kezdj el relaxálni, ez segíteni fog neked abban, hogy a belső feszültséggel járó fizikai tüneteket (úgy mint hányás) enyhíteni tudjad. Vannak erre különböző, a netről letölthető hanganyagok, szövegek, de a leghatékonyabbnak én a tanfolyamot tartom!

Minden jót kívánok!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 07., 20:36; Megválaszolva: 2011. január 11., 12:02
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám
Miért érzem ezt