Hirdetés
      • Gyermekpszihiátria

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.nő! Kislányom 5 és fél éves.Az a problémám,nem tudom eldönteni,vigyem-e pszihológushoz,avagy sem.Minden reggel sírva megy be az oviba,van,hogy szinte remeg,már 2,5 éve.Az ovónéni azt mondja,ők nagyon szeretik,és nem értik miért.Úgy gondolom,kisebbség érzései vannak,mert mindig nagyon aggasztja,ha az oviban odaszólnak neki,nem tudja megvédeni magát,és szerintem nem tud mit kezdeni a helyzettel.Egyébként ő egy nagyon szép kislány,és korához képest elég értelmes.(Nem azért,mert az én gyermekem,de így van)Apukája külföldön dolgozik,a nagymamámmal vagyunk vele,és én mindig biztatom.De nagyon érzékeny.Nem tudom,vigyem-e orvoshoz,vagy esetleg van-e tanácsa,mit tehetek a gyermekemért még.Úszni hordom,amit imád,gondoltam ez valamennyit segít,de nem.Köszönöm válaszát előre is!

        Ujpál Zsófia válasza a pszichológia témában

        Kedves Anyuka! Az úszás, és minden olyan dolog, amit élvezettel csinál a kislánya, jótékony hatással van a lelkére, növeli és erősíti az önbizalmát. Az erős, biztonságot nyújtó apa hiánya egészen biztosan nehezíti ezt a helyzetet. Segíthet a kislányának azzal is az úszás és más „örömtevékenységek” mellett, ha kötetlenül játszanak, báboznak, rajzolnak. A kicsik ugyanis nagyon nehezen fogalmazzák meg azt, mi zavarja őket, ők maguk sem értik, csak annyit éreznek, hogy valami nem jó. Ezt a „valami nem jó” érzést viszont játék során nagyon ügyesen megjelenítik, ezzel segíthet ez Önnek is, hogy jobban megértse a kislánya lelkivilágát, és a kislánynak is segít egy nagy adag feszültségtől megszabadulni. A bábozás témája lehet például „amikor a kismaci oviba megy”, bármi, amit Ön kitalál, a lényeg, hogy a téma adott, a szereplőket segítsen a kislánynak kiválasztani, a történetet viszont a kislány alakítsa! Emellett mindenképpen azt javaslom, hogy keressenek fel egy gyermekpszichológust, hiszen az iskolában felerősödhetnek ezek az érzések, hiszen itt az elvárások még nagyobbak, és oda már nem csak három évet kell járnia! Minden jót kívánok!


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 05., 09:00; Megválaszolva: 2011. január 08., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés