• Ez valami pszichés gond lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ez az egész hirtelen kezdődött, pont kórházban voltam, mert kiszáradtam, viszont közben teljesen kivizsgáltak. De mikor kiengedtek, és azóta egyfolytában úgy érzem, hogy nehezen lélegzek, és mintha a torkomban dobogna a szívem, néha pedig szorít és szúr is. Tegnap elmentem a körzeti orvoshoz, aki megállapította, hogy nincs szerves bajom, ezért holnap el kell mennem pszichiátriára. Csak az a baj, hogy van mikor erősebben rám jön ez a nehéz légzés, és miközben beszívom a levegőt, erősebbeket üt a szívem, és ezt a torkomban érzem. Interneten is rákerestem, hogy mi lehet a baj, de én csak szívbetegségeket találtam, de már nem merek orvoshoz menni, mert már tisztán megállapították hogy semmi szervi bajom nincs, de én valahogy úgy érzem hogy nem vették észre, és ezért állandóan rettegek, hogy esetleg meghalok, vagy megfulladok. Mikor beszívom a levegőt érzem hogy tiszta, meg általában inkább nagyobbakat veszek, mert ha kisebbeket akkor érzem hogy gyorsabban ver a szívem, viszont mégis olyan nehezen kapok néha levegőt. És mikor ennyire rosszul leszek már teljesen bepánikolok, sírok, és félek hogy meghalok. Már a szüleimnek se merem mondani, mert már ők is idegesek, hogy folyton rosszul vagyok. Ez valami pszichés gond? És ha igen, akkor mi? És hogyan lehet kezelni? Előre is köszönöm a választ.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a pszichés probléma témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt tünetek típusosak a pánikrohamra. A szervi eltérést, nagyon helyesen, kizárták. Javaslom, hogy kérje pszichológus segítségét. Sajátítson el relaxációs technikát és a helyes légzést. Nem érdemes figyelni ennyire a légzést a fulladástól való félelme alaptalan.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 10., 16:21; Megválaszolva: 2010. november 15., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés