• Pánikbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakember! Augusztusban már konzultáltam Önnel a pánikbetegségemmel kapcsolatban. Két hónapja mostmár, hogy szedem a Paroxatot, 40 mg-ot. Sajnos kell emellé Akineton. Xanaxból 1-1,5 mg-ot szedek naponta. Hétvégén két hónao után először ültem vonaton, de nagyon féltem, bár rohamom nem volt. Sokszor érzem még mindig azt, hogy 'álmodom' az életet, illetve ha nem itthon vagyok, néha rámjön egy menekülési kényszer, hogy én csak itthon vagyok biztonságban. Régebben ilyen sosem volt, 3 éve egyedül voltam Angliában.. Ez az 'álomérzés' mi lehet? Vagy próbáljak nem odafigyelni rá? A másik problémám, hogy az első igazi szexuális élményem most nyáron volt először, de nem lett belőle tartós kapcsolat. Viszont borzasztóan kivagyok néha, nagyon hiányzik egy állandó (szex)kapcsolat.. Mit tetszene tanácsolni? Válaszát előre is köszönöm! Veronika

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Veronika! A pánikbetegség a szorongásos betegségek közé tartozik. A szorongás-érzéshez pedig társulhat az az érzés, hogy „mintha ez nem velem történne”, „mintha ez nem én lennék”, „mintha ez nem is a valóság lenne”. Azt gondolom, ez lehet az a mintha-érzés, amiről írt most. Itt az első lépés, hogy egyszerűen csak fogadja el, és kezdje megfigyelni, hogy mikor, hol, minek a hatására erősödik, mikor jelentkezik ez. Akár naplót is elkezdhet vezetni erről! A gyógyszeres kezelés mellé nagyon fontos a lelki munka is, fontos megtalálni, hogy vajon mi a gyökere ennek a szorongásos állapotnak, a pániknak. Honnan ered, mi váltja ki, és mi tartja fenn? Pusztán önmagában a gyógyszeres kezelés nem hoz végleges gyógyulást, csak átmeneti, fenntartó megoldás. Ezt jelzi az is, hogy az élményeiben még mindig ott van az az álomszerű állapot, illetve a bizonytalanságérzés. Nem emlékszem arra pontosan, hogy az előző levelében írt-e arról, hogy jár terápiára, vagy felkeresett-e pszichológust, de amennyiben ez még nem történt meg, én mindenképpen javasolnám ezt! Fordulhat hozzám is bizalommal (www.lelek-harmonia.hu), vagy amennyiben nem budapesti lakos, akkor tudok abban is segíteni, hogy a lakóhelyéhez közel találjunk valamilyen eredményes, szakértő pszichológust! Ahogyan elkezdi megtanulni a szorongásai kezelését, elkezd oldódni ez az állapot, úgy nyílnak meg a kapuk is a párkapcsolatok felé! Addig is gondolja végig, mi mindent tudna tenni azért, hogy férfiakkal tudjon ismerkedni. Hogyan tudja szélesíteni az ismerősi körét, hol és hogyan találkozhat új emberekkel, mit tud tenni ezért, hogy ezeket az új kapcsolatokat segítse, megteremtse! Amint elkezdünk dolgozni a kapcsolatainkért, azok jönni is fognak! Minden jót kívánok!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 26., 14:12; Megválaszolva: 2010. október 27., 14:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés