• Miért vonzódik a fiam a nőies ruhákhoz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nem tudom mi tévő legyek, mivel már nyár óta észrevettük a fiamnál, hogy vonzódik a lányos ruhákhoz. Régebben sokat babázott is, de már arról leszokott. Most pedig nagyon tetszik neki a szoknya és a harisnyanadrág. Amikor játszik, akkor is gyakran utánoz. Mindig játékból főz vagy vasal. A gyermekpszihológus szerint ez természetes fiúknál is, mert lassan pubertáns korba lép és ilyenkor keresi a szexuális helyét és mindent kipróbál. Bár én ezt nem hiszem el. Lehet nála interszexualitásról beszélni?

        Dr. Diószegi Judit válasza a interszexualitás témában

        Kedves Levélíró! A pszichológusnak igaza van, fiánál megkezdődik a pubertás, és ilyenkor kezdődik a (szexuális és egyéb) szerepkeresés. Ez természetes dolog, csakúgy mint korábban a babázás. 12 évesen még nem lehet megállapítani pont ezért, hogy későbbiekben milyen lesz a szexuális beállítottság.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 21., 08:16; Megválaszolva: 2010. október 21., 17:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés