• Mit és hogyan tehetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Az élettársammal másfél hónapja megromlott a kapcsolatunk és külön költöztünk, van egy négy éves kislányunk.Mindegyőnknek van új kapcsolata, a kislány "jól" viseli a megváltozott körülményeket de amikor a láthatás után vagy találkozás után elviszem az új otthonába az édesanyja órákon keresztül nem bír vele mert hisztizik,sír,hiányol engem. Ugyanakkor fordított helyzetben nem tapasztalok hasonló viselkedés változást. Mit tehetek, mit mondhatok az exemnek, hogy ez a helyzet csillapodjon vagy ne forduljon elő? Válaszát előre is köszönöm! Egy aggódó apuka

        Ujpál Zsófia válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Aggódó Apuka! A hisztivel nincsen semmi probléma, ekkora gyermekeknél a hiszti az önkifejezés módja. Elképzelhető, hogy a kicsi jobban érzi magát Önnel, mint otthon, az anyukával. Ez nem azt jelenti, hogy egyik vagy másik szülőt jobban szeretné: Bár azt nem írta, milyen időközönként és mennyi időt jelent a láthatás, de a viselkedése mögött lehet az a sokszor megfigyelt jelenség, hogy a „hétvégi” szülők gyakran több mindent engednek meg a gyermeknek, mint az a szülő, aki egyébként a mindennapokat tölti a kicsivel. Hiszen a hétvégi szülő együtt lenni szeretne a gyermekkel, nem pedig nevelni. A kicsi fejlődését tudja segíteni azzal, ha nem engedékenyebb sokkal, mint az anyukája, figyel a következetes nevelésre. Ha mindezt elmondja az exének, bizonyára ő is a helyére tudja tenni a dolgokat, és a kislány reakcióját nem veszi a lelkére. Nagyon fontos arra figyelniük, hogy a kislányt még mindig együtt nevelik, bár helyileg különböző helyszínen és időpontban! Minden jót kívánok!


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 17., 21:52; Megválaszolva: 2010. október 20., 14:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés