• Mit tegyek,hogy ne kételkedjek ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        a férjem kötörölte a telefonhívásokat egy bizonyos személynél /nő/, és letagadta, azóta lelki beteg lettem ,megingott a bizalmam, megbeszéltük a dolgokat, de mégsem tudok rajta átlépni, de annak,hogy valaki van az életünkben semmi jelét nem tapasztaltam, viselkedése ugyanolyan volt mint előtte, nem bántott, sőt igen türelmes volt velem. Hogyan oszlassam el kételkedéseimet?

        Ujpál Zsófia válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Levélíró! Valóban a bizalom az egyik legfontosabb alapja a kapcsolatoknak, a bizalmatlanság pedig az egyik legkínzóbb érzés lehet ilyenkor. És ebben az a legrosszabb, hogy ha felmerül bennünk a gyanú, akkor szinte már csak az nyugtatna meg minket, ha végre találnánk valami „bizonyítékot”. A legfontosabb kérdés, hogy érzi-e, hogy a férje szereti, boldog tud-e lenni mellette? Ha figyelmes Önnel, ha megkapja tőle mindazt, amire szüksége van, ha értékes az együtt töltött idő, és ha a szexuális életük is rendben van, akkor akár koncentrálhatna erre is. Ha ezek közül bármelyik részre is nemleges a válasz, akkor próbáljanak meg ezen javítani, hiszen a félrekacsingatások sokszor szólnak arról, hogy a pár valamelyik tagjának hiányzott valami a kapcsolatában, és ezt máshol próbálta megkeresni, megkapni. A félrekacsingatás, a bizalmatlanság csak tünet, a probléma gyökerét próbálják megtalálni, közösen! Érthető, hogy ha kétes dolgok történnek, és mintha a másik nem mondana igazat, akkor mindent megteszünk, hogy kiderítsük, mi is történt valójában. Ez természetes, érthető, és ésszerű dolog is. Amikor viszont már nem tudunk semmit utólag tenni, hogy kiderítsük, mi az igazság, akkor már a mi saját felelősségteljes döntésünk, hogy a bizalmatlanság talaján azt a gondolatot erősítjük magunkban, hogy „tuti megcsaltak”, vagy a másik lehetőségként elővesszük az esetleges problémákat, azokon dolgozunk, emellett pedig értékeljük a kapcsolat nyújtotta örömöket! Minden jót kívánok!


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 13., 01:03; Megválaszolva: 2010. október 13., 19:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés