• Mit tehetnék?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktorúr/doktornő! Édesanyámmal(60) kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni.Négyszer volt már,legutóbb min 10 éve pszichiátrián,azóta is frontint szed.Néha "csak úgy" elkezd üvölteni,összevissza beszél magában és néha még akkor is szid halkan,amikor ott állok és nem veszi észre hogy hangosan is kimondja.Pár hónapja alkoholt is iszik...eleinte amikor rossz kedve volt,de ez mára mindennapossá vált.Egy-egy feles vodkát,de azt mondta ha nem iszik,úgy érzi,magasabb a vérnyomása és szédül.Nem mertem azt mondani rá,hogy alkoholista,de most mégis úgy tűnik.Az idegi állapota az édesanyja halála után(2 hete történt) nagyon megromlott,időszakosan,de naponta legalább 7-8 alkalommal sírni kezd,aztán nevet,mintha mi sem történt volna.Ezt természetesnek vettem,amíg el nem kezdett kitalálni dolgokat (ezt vagy azt megcsinálta már és közben nem).Ma volt a mélypont.Elkezdett sírni,két percenként...szipogva,furcsa,nyüszítő hangot kiadva fütyülni,énelekni kezdett,aztán üvöltött és megint magyarázott összevissza magának,végül bejelentette(sajnálom h leíom,de) hogy rohadjak meg...aztán megkérdezte hogy miért nem mondok semmit.Ez figylemfelkeltés akar lenni,vagy tényleg komoly idegi problémái lehetnek?Már nem tudok mit tenni és édesapám pedig nem akarja észrevenni,hogy a felesége furcsán viselkedik.Nagyon bánt ez az egész,ha tud,kérem adjon tanácsot.Köszönöm.

        Dr. Diószegi Judit válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Levélíró! Édesanyjának mindenképpen pszichiátriai segítségre van szüksége. Az alkoholprobléma már önmagában is indokolja, de mindenképpen szükség lenne részletes vizsgálatra és a diagnózis által indokolt kezelésre.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 27., 13:18; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 14:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés