• Mi bajom lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Ur/Nő! Nem is tudom hol kezdjem.A szexuális életem problémájával kapcsolatban szeretném kérdezni.A férjemmel mielőtt terhes lettem volna(2005) semmi gond nem volt a nemi életünkel.A terhesség alatt nem éltünk nemi életet mert veszélyeztetett terhes voltam és nem is nagyon kivántam a sexet.De volt helyette simogatás kedvesség.A szülés normális uton zajlott,kivéve egy kellemetlen dolgot ami az ügyeletes orvossal kapcsolatban történt,nagyon durván vizsgált meg és ez lelkileg megviselt kicsit.Szülés után elég sokáig nem tudtunk normális nemi életet élni mert nekem nagy fájdalmat okozott az együttlét.A fájdalom elmult fokozatosan,de mostanság ujbol nem igazán kivánom az együttléteket.Ugy érzem közömbös a számomra hogy együtt vagyunk vagy sem de inkább jobban érzem magam ha csak összebujás van mint sex.A férjem ugyan nagyon türlmes és már megbeszéltük ezt a dolgot számtalanszor,de lassan rámegy a házasságunk.Sajnos egyre jobban ugyérzem hogy nagyon nem is kivánom a sexet a férjemmel.Nem tudom megmagyarázni ugyan hogy ez miért van igy csak ezt érzem.Tudna nekem valami tanácsot adni hogy kihez fordulhatnék ezzel a problémámmal?Mert amikor elmondtam egy nőgyogyásznak,először kinevetett és annyit füzött hozzá hogy ilyenek azok a nők szoktak lenni akiket megerőszakoltak és probálkozzunk majd jobb lesz!De ez csak egyre rosszabb!! Válaszát előlre is köszönöm! Tisztelettel:Enikő

        Dr. Diószegi Judit válasza a szex témában

        Kedves Levélíró! A szexuális vágy csökkenéséért lehet felelős korábbi negatív élmény, fájdalom (a kellemetlen vizsgálat vagy a szülés utáni átélt fájdalom is), depresszió, szorongás, fizikális kimerültség, gyógyszermellékhatás, vagy akár a nem megfelelő "környezet" az együttléthez. Ha organikus ok kizárható, akkor fel kellene keresnie pszichiátriai szakrendelést, ahol megállapítják a pontos diagnózist. Nyugodjon meg, mások is küszködnek hasonló problémával és ami biztos, nem kinevetendő problémáról van szó! A diagnózistól függően lehetséges, hogy esetleg gyógyszerre van szükség, de a pszichoterápia mindenképpen fontos. Beszélje meg férjével, hogy mennyire fontos Önnek Ő maga, a házasságuk és éppen kettőjük kapcsolata miatt kér segítséget.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 31., 20:12; Megválaszolva: 2010. augusztus 02., 20:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés