Álmatlanság?

Tisztelt doktorúr/doktornő! Furcsa dolgokat produkálok mostanában. Nagyon rossz alvó vagyok, ami azt jelenti, hogy csak teljes csöndben, és nyugalomban tudok aludni, minden kis zajra azonnal ébredek, és mindig hosszabb ráhangolódás kell, mint az átlagembernek. A fél óra általában a minimum. Tavaly volt egy rosszullétem éjszaka, ami anginás tüneteket produkált, de az EKG semmit nem mutatott ki, mellesleg aktív, testmozgást végző, az étrendjére nagyon odafigyelő ember vagyok. Az ügyeletes orvos egyből levágta, hogy pánikrohamról van szó. Azaz eset a nagy kánikulában volt. És idén a dolog újrakezdődött, szintén a nagy melegben, majd elmúlt, lévén most időnként, mikor már több napja nem megy a jó alvás, beveszek egy Frontint vagy iszom egy erős citromfűteát, esetleg megiszok 1-2 sört lefekvés előtt. Most viszont ezek sem segítenek. Mindig alszom valamennyit, csak nagyon keveset (3-4 órát), és sokat forgolódom. Viszont különösebben nem érzem a kialvatlanságot, és álmosságot/fáradtságot sem, viszont nyugtalanít a dolog. Kérdésem: lehet-e ez a melegtől, illetve attól, hogy pár napja szabin vagyok. Egyébként termelésirányító vagyok, így nagyon korán kelek általában, és napi 6-7 óra alvással vagyok. De inkább 6. Szóval elképzelhető, hogy jelenleg ennyire extrém módon kevés igényem van az alvásra, és felesleges az aggódás? 65 kiló vagyok 177 centihez. Minden hétfő-szarda-péntek felsőtestre edzem, nyújtok, pihenőnapokon sokat sétálok. Délelőttönként csak gyümölcs, műzli, joghurt, napi egyszer hús, vagy más fehérje bőségesen, este hat után nasi.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza a alvászavar témában

Kedves Levélíró! A kialakult alvási ritmusunkat számos dolog felboríthatja, mely megváltoztatja az életünket. Előfordulhat ilyen például szabadság, utazás alatt is, de ennek az állapotnak később rendeződnie kell. Az időjárási frontok, kánikula is befolyásolhatja negatív irányban az alvást. Alvásproblémákat egyébként számos testi és pszichés betegség is okozhat (depresszió, szorongás), ezért azt javaslom, amennyiben nem javul a probléma, keresse fel először háziorvosát kivizsgálás miatt, aki szükség esetén tovább irányítja egyéb szakrendelésre. A leírt rosszulléte lehetett pánikroham, ha organikus eltérés nem igazolódik a háttérben, ennek megállapításához szükséges pszichiátriai vizsgálat. A Frontin szedését szakorvosi kontroll nélkül nem javaslom.

Kérdés: 2010. július 29., 07:16; Megválaszolva: 2010. július 31., 13:02
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi lehet velem
pszcihiátria intézet
Mi okozhatja?
Idegrendszer erősítés
Brintellix mellékhatás