• Óvodai problémák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        az a problémánk úgy kb 5-6 hónapja kezdődött .az 5 éves kislányom mindig is utált óviba járni de úgy 5-6 hónapja elkezdett panaszkodni hogy nagyon fáj a hasa,de olyan szinten hogy össze görnyedt napokig nemtudot wc-re menni.kivizsgáltatuk de semmi szervi baját nem találták és miota itthon van nyári szüneten teljesen megszüntek a panaszai.tanácstalan vagyok mit tegyek?vigyuk el gyermekpszihológushoz vagy óvi váltás nem tudom?

        Ujpál Zsófia válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Levélíró! Érdemes volna utánajárni, nem történhetett-e valami óvodában, ami ráerősített arra, hogy a kicsi egyébként sem szeretett járni oda. Erről beszélgetni is lehet vele, de gyerekeknél gyakori, hogy nehezen fogalmazzák meg azt, ami nekik rossz, ezért sokkal hatékonyabb lehet a félig kötetlen játék, előre megadott témájú rajzolás, vagy bábozás (melynek témája például, hogy a kiskakas óvodába megy, de valamiért nem tetszik neki. Ezután csak hagyjuk, hogy a kicsi folytassa a bábozást. A leírtak alapján nem eldönthető, hogy a kislánynak valóban fizikai szinten is megjelennek-e a fájdalom érzései, vagy inkább csak hiszti. Sokkal inkább ez első eset tűnik valószínűnek. Mindenképpen azt javaslom, hogy keressenek fel egy gyermekpszichológust, illetve az óvodaváltás előtt beszélgessenek az óvó nénikkel és a kislánnyal is, hogy megtudják, mi válthatta ki ezt nála! Minden jót kívánok!


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 28., 15:07; Megválaszolva: 2010. július 31., 16:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: