Hirdetés
      • Súlyos depressziós fiamnak kellene segítség, de hol találom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! 54 éves súlyos depresszióval leszázalékolt nő vagyok. Sajnos a 30 éves fiam kb. 2 évvel ezelőtt rászokott az itolra, először csak sört, majd kb. fél éve már töményt (pálinkát) is ivott. Múlt héten már olyan állapotban volt, hogy nem ment be dolgozni a muinkahelyére, nem is telefonált, csak ivott, de rengeteget. Napi fél liter pálinkát és sok üveg sört. Borzasztó rossz állapotba került, ezért a múlt hét péntekén bevitte a mentő az esztergomi pszychiátriai osztályra, de reggel elküldték, azzal, hogy a szabadságolások miatt kevés az orvos. A fiam nagyon rossz állapotban van, ezért elkezdtem telefonon érdeklődni, hogy valamilyen elhelyezést találjak. Felmentünk a "Tündérhegyi" Intézetbe, (tudom, hogy oda nem fekhet be, de azt mondták, hogy segítenek az elhelyezésében. Sajnos semmi segítséget nem kaptunk, a doktornő kijelentette, hogy alkoholistákkal nem foglalkoznak. Végül kaptam két tel.számot, a Merényi, valamint a Nyíró Gyula Kh. addiktológiai osztályát kellett felhívnom. A Merényi kh-ban sikerült beszélnem egy kedves orvossal, de azt mondta, csak akkor veszik fel, ha már képes csoportos foglalkozásra. Felhívtam az én pszichiáteremet, aki azt javasolta, hogy váltsak ki neki Andaxint, Magne B6-ot, valamint B1 vitamint és altatót. Most itt van velünk - külön él tőlem a fiam - és az állapota egyre kétségbeejtő. Az elvonási9 tünetek szinte 1-2 nap alatt elmúltak, de olyan mély depresszióba esett, hogy nem tudom felrázni, nem tudok neki segítani. Mivel már 15 éves korában volt egy öngyilkossági kísérlete, - a barátja belehalt - őt is nehezen lehetett megmenteni, nagyon félek, hogy újra megkísérli. Kérdezem Önt, hogy miért nem találok számára segítséget, amikor olyan nagy szüksége lenne rá. Csak ül és néz maga elé, nem beszél most már senkivel sem. Kérem, szíveskedjék tanácsot adni, hogy mit csináljak, mert ebben az állapotában nem fogja a Merényi Kh. felvenni. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Mária

        WEBBeteg szakértő válasza a alkoholizmus témában

        Kedves Asszonyom! A szakrendelésen személyesen kell megjelenni, hiszen a pszichiátriai szakorvosnak kell eldönteni, hogy az öngyilkossági szándék valós veszély-e. Próbáljon meg fiával beszélgetni, és semmiképpen se juttassa alkoholhoz.Próbálja meg háziorvosuk segítségét kérni az intézeti beutalásban, talán neki van olyan ismerős kollegája, akihez el tudja küldeni vizsgálatra a fiát.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 23., 10:31; Megválaszolva: 2010. július 26., 10:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: