Izzadás

Kedves Szakerto! Egy nagy problemam, hogy nagyon izzadok. Sokkal jobban, mint egy atlag ember. Tobbnyire az idegesseg az, amitol mindig izzadok. Most azonban a melegtol meg jobban. Szerencsere nem budos, de nagyon kellemetlen a hatalmas izzadsagfolt a ruhamon (tobbnyire a honaljamon) es nagyon idegesito, amikor csurom viz az arcom es egyfolytaban torolnom kell. Mit javasol, mit kene tennem, hogy enyhitsem az izzadast?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza izzadás témában

Kedves Kérdező!

Az izzadás a test természetes hűtőfunkciója. Azt kellene megítélni, hogy az ön esetébena fokozott izzadást konkértan mi okozza, ugyanis szervi eltérések állhatnak ilyenkor a háttérben, például szívbetegség, hormonális ok, vagy élvezeti szerek is okozhatják. A pszichés okok is állhatnak a háttérben, ezért javasolt pszichológus felkeresése, stresszkezelő relaxációs technikák elsajátítása. Az zzadás mértéke csökkenthető botox kezeléssel, de mérlegelni kell azt, amit az első mondatban írtam, azaz ez egy természetes hűtőfunkció, tehát teljes visszaszorítása veszélyeket rejt magában.

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2010. június 13., 19:29; Megválaszolva: 2010. június 13., 19:29
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Túlzott izzadás
Üdv! Túlzott izzadás problémával küzdök, ami képes bárhol jelentkezni. De nem csak izzasztó helyzetekben, hanem sportolás közben is kb 10x úgy...
Izzadas
Panaszom a kovetkezo.Koros izzadasban szenvedek kb masfel ev ota, foleg mikor tarsasagban vagyok.Semmi fele izzadasgatloszer nem hasznalt.Kiprobaltam a Solutio...
Izzadás, homályos látás
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 29 éves nő vagyok, és egy a sok közül aki elveszítette a munkahelyét.Decemberben szűnt meg a cég ahol dolgoztam, de a...
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas