Lehet fuggo lettem?

Gabriella vagyok.

2008.novembereben diagnoztizaltak nalam nyitott hatgerincet, es teljes meszesedest. 34 eves vagyok

Mindig fizikai munkat vegeztem. Egyre nagyobb fajdalmam van de a munkat ennek elenere sem hagytam abba, sot Kiutaztam Amerikaba mivel othon nem nagyon tartanak alkalmassnak dolgozni. Leszazalekolast nem is akarom hallani. It kaptam egy eros gyogyszert /oxycodone-apap/ ezt ha beveszem este masnapra kitisztulok nincs fajdalmam es tudok nyugodtan dolgozni. Eszre vettem ha nem veszem be nagyon beteg vagyok. Halucinalok, szedulok kesobb forogg velem a vilag, hanyingerem van. Ebbol a gyogyszerbol csak fel szemet szedek. Nem szeretnek raszokni. De most mar felek nehogy fuggolegyek. Viszont e nelkul mar labra sem teudnek allni. Mit tegyek? Kerem ha tud irjon valami tanacsot.

Segitseget elore is koszonom.

Maradok Tisztelettel! Gabriella

WEBBeteg szakértő válasza gyógyszerfüggőség témában

Kedves Gabriella!

A gyógyszer, amit szed sajnos bizony opioid származék, mely hozzászokást is okozhat. Azt javaslom, hogy egy pszichiátriai addiktológiai szakrendleéshez menjen el egy vizsgálatra. Úgy tudom, hogy USA-ben ez nagyon drága, érdemes itthon elvégeztetnie, ha van magyar TB-je.

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2010. június 13., 13:21; Megválaszolva: 2010. június 13., 13:21
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
gyógyszerfüggőség
Tisztelt Doktornő! Évek óta vagyok pszichiátriai beteg, számtalan diagnózissal, a legrosszabb amit kiemelnék az a skizofrénia. Megszámlálhatatlan...
Gyógyszer függés probléma
Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! Házasságban élek, és van egy kisfiunk is. Van házunk, állásunk. Mondhatni jól élünk. Vagyis jól élnénk. 4 éve...
Lehetek függő az...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 1 hete szedek Stimuloton 50mg-ot. 5 napig fél tablettát, attól kezdve egészet kell. A pszichológusom szerint depresszióm van...
Gyógyszerfüggőség és pszichotikus...
 Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Végső elkeseredésemben, ide s tova 15 évnyi gyógyszerfüggőségem miatt élek a lehetőséggel, hogy írok...
Gyógyszerfüggöség?
  Megválaszolva: 2009-11-25 16: 49...