• Tanácstalan vagyok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Dr, Dr nő!

        Van egy 11 éves fiam, aki sportol (foci). 30kg és 150cm. Az evése, ha annak lehet nevezni szinte nulla. A reggeli kb fél pohár tej, ebéd az iskolában semmi, maximum 2-3 kanál, a vacsora ismét 3-4 falat, amit kínlódva eszik meg. Nincs olyan étel amit jóízűen megenne, nincs kedvenc kaja. Nassolni sem nassol, gyümölcsöt zöldséget legalább 2 éve nem tudunk belediktálni. Eddig nem volt ennyire komoly a helyzet, de most 2 napja elkezdett tudatosan koplalni. Nem tudjuk az okát, nem mond semmit, ha beszélgetni szeretnénk vele, csak annyit, hogy neki így jó. Alacsonyabb az osztálytársainál, és persze vékonyabb is mint a többiek. Hiába próbálunk ész érvekkel kiállni, semmi nem érdekli, szerinte úgy tökéletes minden ahogy Ő csinálja. Biztos vagyok benne, hogy lelki okai vannak, fél ha többet eszik elhízik, bár a családunk nem hajlamos hízásra, de a körülöttünk lakó gyerekek mind igen túlsúlyosak, és félek, hogy attól fél, hogy Ő is hasonló lesz. Szeretnék tanácsot kérni, hogy hogy kezeljük a helyzetet, illetve ha lehet egy szakorvos elérhetőségét is szívesen vennénk, vagy csak ötletet merre induljunk, mielőtt késő lesz. Köszönöm a válaszát!

        Üdvözlettel: aggódó anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a táplálkozási zavar témában

        Kedves Édesanya!

        A táplálkozási zavarok területén leginkább a pszichológusok és a pszichiáterek illetékesek. Azt javaslom, hogy vigye el a kisfiút a házi gyermekorvoshoz, aki néhány rutinvizsgálat után eldönti, hogy a táplálkozási zavarnak és az alacsony testsúlynak van-e szervi oka, ha ez kizárható, akkor ad egy beutalót a területileg illetékes gyermekpszichiátriára vagy egy gyermekpszichológoshoz.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-08 09:33:32; Megválaszolva: 2010. június 08., 09:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés