Hirdetés
      • citalopram

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Köszönöm a választ, megnyugtatott! Annyi még hozzátartozik a problémához-ami kimaradt a leírásból-hogy korábban pánikbetegséggel kezeltek. A gyógyszert a terhesség hírére azonnal letettem.Igaz akkor már csak feleket szedtem minden másnap. A szorongásos tüneteimre elrohantam az orvosomhoz, aki azt mondta terhesség alatt kiújulhat a korábbi állapot, kezdjem újra szedni a citalopramot fél adagban /fél gyógyszer/. Mondta hogy a babának mindene kifejlődött már , így nem árt ill. kicsi a mennyiség. Az igazsághoz tartozik, hogy úgy érzem kicsit futószalagon kezelte a témát pl. a folyosón nyomta a kezembe a gyógyszert, be sem hívott, várták a többi betegek, így nem is tudtam kellően megnyugodni, kérdéseket feltenni.

        Kicsit riaszt, hogy már ennyitől függőség alakul ki a babában, nem lesz-e mégis gondja, illetve szülés után nem lesz-e megvonási tünete.

        A kérdéseim feltételesek, nem kezdtem el szedni a gyógyszert, úgy érzem pillanatnyilag rendbe vagyok, próbálom lefoglalni magam. De ha mégis belekezdenék mit gondol valósak a félelmeim?

        Köszönöm a lehetőség szerinti gyors választ :)

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Kedves Levélíró! Amennyiben szükséges (konzultáljon mindig orvosával), a citalopram alkalmazása megfontolható terhesség alatt és amennyiben a kezelést a szüléshez közeli időpontig, vagy közvetlenül a szülés idejéig folytatják, az újszülöttek megfigyelése szükséges az esetleges megvonásos tünetek miatt. Ha viszont jelenleg gyógyszermentesen megfelelő az állapota, akkor nem javasolnám a gyógyszer szedését, inkább a pszichoterápia megkezdését. Ha mégis a gyógyszerszedés mellett döntenek orvosával, tudnia kell, hogy a kezelést terhesség alatt sosem szabad hirtelen megszakítani. Szorongását csökkenthetné még, ha csatlakozna kismama klubhoz, szülésfelkészítő tanfolyamra vagy más hasonló tevékenységi körhöz. Örömteli babavárást kívánok!



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-19 20:42:03; Megválaszolva: 2010. május 19., 20:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: