• mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr-Úr/Nő! szeretném leírni egy nagy problémámat ha tudna segíteni.én szerintem a 18-éves fiam hipochonder.a tavaly tavasz és nyáron a hasát fájtatta semmit nem találtak az orvosok bélszindroma diagnozist irtak,teljesen elmaradt mert a h1n1 megjelent ezért mindennap azt hallottam h. biztos elkapja belehal,állandóan a netet olvasta és állított fel magának diagnozisokat.mikor megkapta az oltást akkor a mellkasát fájtatta nagyon,biztos tüdőgyulladása van ez volt a jelszó.háziorvos 4-szer irt neki antibioikumot>kivette a gyógyszert és még besem vett belölle máris már megvolt nyugodva1-2 napig aztán cáfolgatta az orvost,hogy megsem vizsgálta jól.most egy közeli ismerösünk vakbélgyulladással van műtve ,amikor meglátta már neki is kezdett fájni a hasa,elment orvoshoz persze a netről már leolvasta hogy mi hol kell fájjon ,ezeket mondta el a háziorvosnak a háziorvos elküldte sebészhez ahol semmi nem mutat vakbélre,vért is vettek de ráírta a leletre az orvos hogy jegelje és hogy ha begőrcsől menjen az ügyeletre most pedig görcsöl közben és minden 2-ik szava vakbelem van.én bele örülök.nem volt mit tennem azt mondtam fejezze be és ne legyen hipochonder ,amitől nagyon ingerült lett ,és ordítozott velem.l3ehet,hogy nem tettem ezt jól de mit tehetnék?????köszönöm hogy meghaíllgatott és remélem valami segítséget kapok Öntől tisztelettel B. Melinda

        WEBBeteg szakértő válasza a hipochondria témában

        Kedves Melinda!

        Egyértelmű, hogy a sorozatos negatív orvosi elletek sem fogják meggyőzni a fiát arról, hogy nincs szervi betegsége. Az viszont bizonyított tény, hogy a pszichés okok egy idő után valóban kialakítják a szervi eltéréseket, tehát ideje lenne mielőbb szakemberhez fordulniuk. A hipochondria egy létező pszichiátriai kórkép, kérjenek egy időpontot egy pszichiátriai szakambulanciára.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-10 16:17:07; Megválaszolva: 2010. május 10., 16:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés