Szív vagy ideg?

Dr. Bene Orsolya részére!

Tisztelt doktornő!

A közelmúltban majdnem részese lettem egy súlyos autóbalesetnek, nem az én hibámból, de nekem köszönhető, hogy elkerültük. Miután elmúlt a vészhelyzet, szabályos rosszullét jött rám. Mintha görcs szorította volna az egész mellkasom, a bal vállamba és az állkapcsomba élesen sugározva. Pár másodperc (vagy perc? ) ki is maradt a tudatomból, nem emlékszem mindenre. (Munkába menet történt, 20 percet késtem emiatt.) Utána órákig elég nyomottnak éreztem magam. Később elmúlt a rosszullét, de azóta többször tapasztalom, hogy hirtelen zajra, vagy váratlan mozdulatra ugyanez a szorító-nyillaló érzés van, de ilyenkor csak pár mp-ig, majd lassan enyhül.

Egyébként magas vérnyomásom, és 2. tip. diabéteszem van, valamint szívritmuszavar (tachycardia) , enyhe telődési zavar, és MPS.

A kérdésem az lenne, amit a címben is írtam, hogy ilyenkor a szívben történik-e valami, vagy "csak" az ideg okozza a tüneteket?

Válaszát köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kocsis István válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves kérdező!

A leírás alapján inkább "idegi" eredetűnek tűnik a panasz, de ezt sajnos vizsgálat nélkül nem lehet 100%-ra kimondani. Ráadásul rizikófaktorokkal is rendelkezik (diabetes, hypertonia) , ezért javasolt felkeresni egy kardiológiai szakrendelést a szervi ok kizárása céljából.

Kérdés: 2010. május 10., 15:57; Megválaszolva: 2010. május 10., 15:57
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
kell-e újabb vizsgálat?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2 hónapja állandó nyomást, szúrást érzek mellkasomban és néha fáj a bal karom. háziorvosom EKG vizsgálat után...
Szívből jövő fájdalom
Kedves Doktornő! Ezen a honlapon találtam egy két évvel ezelőtti kérdést a pszichológiai bejegyzéseknél (Attilától) . Valószínűleg ugyan...
Miért van?
Jónapot! Napok óta fáj a hasam és a melkhasom időnként beszúr. Nagyon félek mert nem tudom hogy lesz -e következménye. Több kivzsgáláson is...
Pánikbeteg lennék?
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Az lenne a kérdésem, hogy már nem elöször fáj a szívem tájékán hirtelen elönt a melegség és gyorsan ver a szíve....
Mellkaségés
42 éves nő vagyok. Többször voltam kórházban "isneretlen eredetű" panaszokkal. Mivel szervi bajt nem tatláltak, pszichoszomatikus betegségek...