• alkoholizmus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő A kérdés nem velem kapcsolatos, viszont érint, jelenleg cipruson tartózkodom, a barátommal és, édesanyjával élek. A kérdésem a következő milyen lehetséges problémák lesznek?. Barátom anyja 42 éves, és 3 éve rendszeresen iszik, illetve mar régóta iszik, de amióta ide költőztek (ciprusra), azóta minden reggel sörrel indít kb 3 óra alatt 4 sört elfogyaszt, utána pedig elmegy dolgozni ami esti munka, egy bárban, ahol az este folyamán még több sört, whiskyt és egyebet fogyaszt. A Sör a teljesen átlag, és a munkahelyen a tömény alkohol fogyasztása, hétvégén ha nem dolgozik, akkor egy üveg whisky kB 4 óra alatt eltűnik. ÉS ha bármilyen más alkohol van a lakásba az eltűnik, teljesen mind1 mi uzo, vodka, stb. egy nap az alkoholon kívül semmilyen más folyadékot nem fogyaszt, se víz se semmi. Részegség ritkán történik meg, általbán csak a nagyon jó kedvű ittas állapot van. Mellette napi 2 doboz cigaretta persze. Evés elég ritkán napi egyszer, de akkor sem sokat eszik. Olvastam, hogy a sörnek vannak pozitív hatásai, de nem gondolom, hogy ilyen mennyiségben. Szóval 3 éve napi rendszeriséggel van alkoholfogyasztás, és csak az, más folyadék maximum kávé. Milyen hatási lesznek ennek, mert én úgy gondolom igen komoly. Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel  Ágota

        WEBBeteg szakértő válasza a alkoholfogyasztás témában

        Kedves Ágota!

        Az alkohol rövid- és hosszú távon is a legtöbb szervre káros hatást gyakorol. Az alkoholizmus romcsolja az idegrendszert, a májat, a gyomrot, a szívet, a pszichés funciókat, a hasnyálmirigyet, stb. Természetesen ez egyénileg változik, kinél milyen tünetek jelentkeznek túlsúlyban. A lehetséges segítségnyújtás abban van, hogy rá kell őt bírni az orvoshoz forduláshoz, ha nincs betegségbelátása, nem fog meggyógyulni. Azt kell elmagyarázni, hogy ez egy betegség, és az ő elszántsága szükséges a gyógyuláshoz. Talán a fia, az orvosa fog tudni segíteni.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-03-19 15:20:57; Megválaszolva: 2010. március 19., 15:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: