• arcüreg

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Szakértő! A kérdésem a férjemmel kapcsolatos! Ő 31 éves.Sokat szokott fájni a tarkója egyik szemével nagyon gyengyén lát, míg a másikkal teljesen jól és rengeteg dolgot elfelejt, nem napi dolgokat hanem inkább régebbieket Pl. nem tud egy emléket se felidézni a szakközépiskolából, amióta ismerem én sok mindenre emlékszem Ő szinte semmire, de olyan dolgokra gondolok amik azért általában megmaradnak az ember emlékeiben. Volt 2004-ben egy műtétje, az arcüregéből távolítottak el egy cystát! Ezt megelőzően 3 fogát húzták ki, mert azt hitték azért fáj az arcürege. Koraszülött volt és amikor megszületett megnyomták a fejét, aminek annyi nyoma maradt, hogy ott nem nő haja.5 évesen eltávolították minkét manduláját.17 éves korában volt egy szánkóbalesete, amiben a fejét ütötte meg! Van esetleg olyan betegség amikre ezek a tünetek jellemzőek?

        WEBBeteg szakértő válasza a memóriazavar témában

        Kedves Levélíró!

        A rossz látás, különösen ha nagy a különbség a két szem között, vezethet fejfájáshoz, de ennek számos más oka is lehet (neurológiai, pszichiátriai betegségek, nyaki gerinc elváltozásai, koponyatrauma, bizonyos gyógyszerek, magas vérnyomás, fertőző betegségek). Memóriazavarhoz is számos eltérés vezethet, de az is lehetséges, hogy nem feledékenységről van szó, csupán arról, hogy az adott események Önnek fontosabban mint férjének. Ugyanis jobban emlékszünk a számunkra fontosabb eseményekre. Fejet ért trauma is okozhat számos tünetet. Érdemes lenne részletes kivizsgálás végett háziorvosukat felkeresni, aki szükség szerint további vizsgálatokat rendel el (neurológia, pszichiátria, képalkotó vizsgálatok.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-03-17 18:37:58; Megválaszolva: 2010. március 17., 18:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: