• online játék miatti problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!

        A párommal 2 éve ismerkedtem meg. A kapcsolatunk elején is játszott, de volt ideje rám is. Azonban a tavaly munkanélküli lett. Ezáltal az egész idejét játékkal töltötte. Időközben kapott munkát, és meglehetősen jó fizetést, újra a régi lett, azonban a munkahelyén bejelentették, hogy ezt a telephelyet becsukják. És ekkor kezdődtek újra a gondok és indult meg  a lejtőn. Volt, hogy elindultunk együtt dolgozni és ő hazament inkább játszani, közben én úgy tudtam dolgozik. A végletekig tagadott, pedig tudtam, hogy hazudik, mert a munkahelyén megmondták, már egy hete beteg. És megint munkanélküli, megint csak játszik, sokszor már nem is tisztálkodik, se fogmosás, se fürdés, néha még wc-re se megy el, csak ha már nagyon sürgős. Az otthonából is kirakták, mert nem fizetett semmit...

        Kérdésem: Hová vezet ez így? Lehet ennél lejjebb is? Hogyan lehet segíteni rajta? Ő váltig állítja, hogy nem beteg, vagyis nem megy el orvoshoz. Vény nélküli gyógyszert lehet alkalmazni? Van valamilyen megoldás?

        Válaszukat előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a játékfüggőség témában

        Kedves Kérdező!

        A kóros játékszenvedélyre jellemző, hogy az illető hazudozik a betegsége miatt, sok pénzt költ rá, próbál hozzájutni az anyagiakhoz, ha már nem áll több a rendelkezésére. A játék feletti kontrollt pedig elveszti. Hasznos a Névtelen Játékosok Önsegítő Csoportjának Programja, van akinél önmagában beválik. A lényeg a teljes játékmentesség. Szükség lehet család-és párterápiára a kilakult helyzet miatt, érdemes feltárni a betegséghez vezető okokat és ennek megfelelő egyéni pszichoterápiát is indítani. Ha önállóan nem megy a játék teljes megszakítása, akkor szükséges a pszichiátriai kezelés. Ha Ön erre nem tudja rávenni párját, kérje háziorvosa segítségét, hátha az orvosi véleményt jobban elfogadja.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-15 18:42:26; Megválaszolva: 2010. március 15., 18:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: