• alvászavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        53 éves nő vagyok, évek óta három műszakos munkarendben dolgozom, ami már munkába állásom elején is alvászavarokat okozott nekem, akkor azonban azt reméltem ezt majd megszokom.Sajnos a helyzet azóta csak rosszabb lett, már teljesen felborult a bioritmusom, ami rossz közérzettel, állandó fáradtságérzettel, kimerültséggel jár.Két hete altatót kértem a háziorvosomtól, amitől sajnos a helyzet csak rosszabb lett, már a munkában is rendkívül nehezen álltam meg a helyem, a koncentrációs képességem is csökkent, még fáradékonyabb lettem, tehát ezt a gyógyszert nem tudom szedni, így néhány napja írattam fel egy másik fajtát (Gerodorm), még nem mertem bevenni belőle, a kérdésem ezzel kapcsolatosan az hogy segítene-e ha ideggyógyász szakemberhez fordulnék? Ugyanis régebben is voltak alvászavaraim amik fogcsikorgatással jártak, ezek a mai napig is visszatérnek, és ami még rosszabb hogy visszatérő rémálmaim is vannak, ezek szinte ggyerekkoromig visszavezethetők, és gyakoriak, nagymértékben befolyásolják a közérzetemet is.Várom válaszát,

        köszönettel: Gabriella

        WEBBeteg szakértő válasza a alvászavar témában

        Kedves Gabriella!

        A többműszakos munka van akiknél kezdetben okoz alvászavart, de van sajnos, akik nem tudnak ehhez hozzászokni. Ez utóbbi esetben szükség lehet munkakör, munkahely váltásra is akár. Fontos az alvás idejére a megfelelő alváshigiéné biztosítása: nyugodt, besötétített helyiség, előtte étel-folyadék fogyasztásának, koffein és egyéb élénkítő szerek kerülése. Lehetséges, hogy mindez nem elég és gyógyszeres segítségre van szüksége. A fogcsikorgatás és a rossz álmok miatt úgy gondolom, érdemes lenne pszichiáter felkeresése.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-15 18:50:25; Megválaszolva: 2010. március 15., 18:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: